GÅR TØFFE TIDER I MØTE: Ansatte og ledelse ved Kongsberg Automotive på Hvittingfoss, fra venstre, tillitsvalgt Magne Thidemansen, kommunikasjonsdirektør Ronny Lie, fabrikkdirektør Kristian Sten Iversen og tillitsvalgt Leif Håvard Strømhaug. Foto: Jacques Hvistendahl
GÅR TØFFE TIDER I MØTE: Ansatte og ledelse ved Kongsberg Automotive på Hvittingfoss, fra venstre, tillitsvalgt Magne Thidemansen, kommunikasjonsdirektør Ronny Lie, fabrikkdirektør Kristian Sten Iversen og tillitsvalgt Leif Håvard Strømhaug. Foto: Jacques HvistendahlVis mer

- Nesten ikke en dag uten at vi taper kunder

Over 2.000 ansatte mister jobben i Kongsberg Automotive. Fagforeningen frykter for framtiden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over 2.000 ansatte mister jobben i Kongsberg Automotive. Selskapet har 11.000 ansatte i 20 land, hvorav 600 i Norge. Det melder NTB.

En pressemelding på selskapets hjemmesider varsler de pressekonferanse i morgen, der den finansielle situasjonen skal gås gjennom.

Bekrefter ikke tall
Ifølge NTB er det ventet at Kongsberg Automotive redegjøre for nye, store kutt i virksomheten sin, men dette avvises av selsapets kommunikasjonsdirektør Ronny Lie.

- Jeg lurer veldig på hvor NTB har fått disse tallene fra, sier Lie til E24.

Ifølge NTB er det aktuelt å nedbemanne med 20 prosent, noe som betyr over 2.000 stillinger. Det er ikke klart hvor mange av disse som vil tas blant ansatte i Norge, som teller rundt 600 ansatte.

- I Norge har vi allerede redusert arbeidsstokken med 80 ansatte. Foreløpig har den norske virksomheten vært mer skjermet enn den internasjonale, fordi vi her produserer utelukkende for lastebiler og busser. Men de siste to-tre månedene har vi merket at det har strammet seg til for dette segmentet også, sier kommunikasjonsdirektør Ronny Lie i Kongsberg Automotive til NTB.

Han sier at Kongsberg Automotive har en tredel av sin virksomhet i det amerikanske markedet, og at det som nå skjer med Chrysler, Ford og General Motors vil være svært viktig for selskapets fremtid.

Laber stemning

Ifølge tillitsvalgt Leif Håvard Strømhaug er det en laber stemning blant de ansatte. Samtlige norske enheter i selskapet har fått permiteringsvarsel fra 22. desember, men hva som skjer er foreløpig uvisst.

- Det er bare å slå på nyhetene og høre om bilindustrien, så ser man hvordan det går, sier Strømhaug til Dagbladet.no.

De 13 som har mistet jobben i år kommer alle fra maskinering og monterings-avdelingen.

- Det går nesten ikke en dag uten at vi hører om reduksjon i fra kunder, eller at vi taper kunder, sier han.

Strømhaug kjenner ikke til tallene som presenteres av NTB.

KONSBERG AUTOMOTIVE: Selskapet har en avdeling på Hvittingfoss. Foto : Terje Bendiksby / SCANPIX
KONSBERG AUTOMOTIVE: Selskapet har en avdeling på Hvittingfoss. Foto : Terje Bendiksby / SCANPIX Vis mer