- IKKE NOK: Rundt 8000 soldater fra Den afrikanske union (AU) og Frankrike er satt inn for å stanse militsene. Men det er ikke nok, mener FN-rådgiver Adama Dieng. Foto: AFP / NTB scanpix
- IKKE NOK: Rundt 8000 soldater fra Den afrikanske union (AU) og Frankrike er satt inn for å stanse militsene. Men det er ikke nok, mener FN-rådgiver Adama Dieng. Foto: AFP / NTB scanpixVis mer

- Nesten ingen muslimer igjen i Den sentralafrikanske republikk

FN advarer mot et mulig folkemord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Konflikten i Den sentralafrikanske republikk har ført til at nærmest hele landets muslimske befolkning er drevet på flukt. FN advarer mot et mulig folkemord.

- Dersom vi ikke stiller dem som står bak de alvorlige forbrytelsene, til ansvar, er det lite sannsynlig at vi vil greie å unngå et folkemord, sier FNs rådgiver for forebygging av folkemord, Adama Dieng.

På en pressekonferanse i Genève mandag opplyste han at Den sentralafrikanske republikk nå er i ferd med å tømmes for muslimer. Inntil nylig utgjorde muslimene mellom 10 og 15 prosent av befolkningen, i dag er bare 2 prosent igjen.

- Folk flykter fordi de vet at de blir angrepet på grunn av sin religion, sier Dieng.

I forrige uke varslet FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) at de fleste muslimene i de vestlige delene av Den sentralafrikanske republikk var drevet ut av landet.

Den blodige konflikten i den tidligere franske kolonien midt i Afrika startet da muslimske opprørere tok makten i et kupp i mars i fjor. Tusener av mennesker er siden drept i stridighetene mellom muslimske og kristne militser. Rundt en firedel av landets 4,6 millioner innbyggere har måttet flykte.

Rundt 8.000 soldater fra Den afrikanske union (AU) og Frankrike er satt inn for å stanse militsene. Men det er ikke nok, mener Dieng.

- Vi er fortsatt ekstremt bekymret, sier FN-rådgiveren.

(NTB)