SLÅR TILBAKE: Her applauderer tidligere leder av Fagborbundet Jan Davidsen valget av Trond Giske som nestleder på Aps landsmøte. Giske mener velgerne vil avsløre Høyres frieri til fagbevegelsen.- Høyre sa det samme foran forrige valg. De skulle bli et parti for vanlige folk. Istedet fikk vi 20 millilarder i skattekutt til de rikeste og svekkelse av arbeidstakernes interesser, sier Giske. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
SLÅR TILBAKE: Her applauderer tidligere leder av Fagborbundet Jan Davidsen valget av Trond Giske som nestleder på Aps landsmøte. Giske mener velgerne vil avsløre Høyres frieri til fagbevegelsen.- Høyre sa det samme foran forrige valg. De skulle bli et parti for vanlige folk. Istedet fikk vi 20 millilarder i skattekutt til de rikeste og svekkelse av arbeidstakernes interesser, sier Giske. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

- Nesten komisk at Røe Isaksen igjen vil bygge bro til arbeidstakerne

- Velgerne vil avsløre Høyres dobbeltspill, sier Trond Giske.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er ikke troverdig at Høyre vil slutte å drive høyrepolitikk etter valget. Utspillet viser bare at selv Høyre-statsråder ser at det ikke er støtte til den politikken Høyre og Frp fører, sier Aps nestleder Trond Giske.

I Dagbladet i dag (denne saken krever Pluss-abonnement) sier lederen i Høyres programkomité, kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen, at partiet må kapre velgere fra Ap for å vinne valget. Partiet vil bygge ned barrierer mellom Høyre og LO.

KAPRE AP-VELGERE: Leder i Høyres progamkomité, kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen, vil kapre velgerne som befinner seg mellom Høyre og Ap. Foto: Scanpix
KAPRE AP-VELGERE: Leder i Høyres progamkomité, kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen, vil kapre velgerne som befinner seg mellom Høyre og Ap. Foto: Scanpix Vis mer

- Organisert arbeidsliv bra for Norge

- Selv om vi vet at LO kommer til å drive valgkamp mot regjeringen, er det viktig at vi ikke har noen front mot arbeidstakerne, heller ikke mot arbeidstakernes organisasjoner, sier Røe Isaksen.

Vi skal være tydelige på at det er en fordel for Norge med en høy organisasjonsgrad i arbeidslivet. Vi ønsker å beholde ønsker å beholde fagforeningsfradraget og fortsette kampen mot sosial dumping. Men vi vil særlig framheve at et organisert arbeidsliv ikke er noen trussel mot arbeidsplasser og velstand, men tvert imot en viktig del av velferden i Norge, sier han.

- Ikke troverdig

Til dette sier Trond Giske:

- Det er nesten komisk at Røe Isaksen gjentar at Høyre skal bygge bro til arbeidstakerne. Samme mann sa det samme før landsmøtet i 2013. Resultatet var den første generalstreiken mot en regjering på veldig mange år. Det var ikke bare LO, alle arbeidstakerorganisasjonene var i harnisk over endringene i arbeidsmiljøloven, sier han og legger til:

- At Røe Isaksen resirkulerer gamle, brutte løfter er ikke veldig troverdig, sier Giske.

Han er enig i at en del velgere står mellom Ap og Høyre.

- Men det Høyre selv ser, er at disse velgerne ikke er særlig opptatt av den politikken Høyre fører. De ønsker ikke store skattekutt, privatisering og svekkelse av arbeidstakernes lønns- og arbeidsforhold eller større forskjeller.

- Derfor prøver Høyre å markedsføre en annen politikk enn den de faktisk fører. Det mest spesielle et at Røe Isaksen og Høyre sa det samme før valget i 2013, men gjorde det motsatte etter valget. De skulle bli partiet for vanlige folk. I stedet fikk vi 20 milliarder i skattekutt, svekkelse for arbeidstakerne og kutt i velferdsordninger. Jeg tror ikke folk går på Høyres dobbeltspill en gang til, sier Giske.

- Venter på Sanner

Røe Isaksen viser til felter der skillelinjene mellom Høyre og Ap kommer tydelig fram. Han mener Ap lider av reformvegring, og viser blant annet til kommunereformen der han mener Ap har vinglet og hvisket.

- Nå sitter Høyre med kommunalministeren. Alle venter spent på hva Jan Tore Sanner vil lykkes med. Det er ikke Stortinget som stopper han, sier Giske.