«Nesten like viktig som en cupfinale»

Statoil, statens tyngste arvesølv, skal privatiseres før fellesferien. I går var konsernsjef Olav Fjell på salgs-tur i finansstrøket City i London.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

LONDON (Dagbladet): - Dette er utrolig spennende, sier konsernsjef Olav Fjell på vegne av den norske besetningen som åpnet sin internasjonale salgsturné. I går var det Statoil mot resten av verden i Finans-City. Betongbydelen som teller penger, tenker penger, bytter penger og spiser penger, og der børskursene er viktigere enn selve livet for noen. Der bilene står i kø med olje og bensin fra britisk sektor uten at folket i gatene roper «Nå ser eg atter slike Olav Fjell». Det burde de ha gjort.

Siden Norge fant olje er dette det største som har skjedd sett med norske kroner og øyne. Staten skal selge det tyngste arvesølvet, Statoil skal privatiseres før fellesferien. Børsnoteres mandag 18. juni.

VIL NOEN BITE på åten fra Fjell?

- Det får tida fram til 15. juni vise, men det ser veldig lovende ut. De store og tunge investorene hadde ikke møtt opp hvis de ikke mente Statoil var interessant, sier Fjell med lisens fra Norge, lisens til å selge et stort stykke Olje-Noreg Ltd.

- Samtidig med at vi er i London er det to andre grupper som tar seg av resten av Europa og Norden, sier Fjell fra børsbygda Asker like ved Bærum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer