Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nesten én million har forlatt Spania

Nettoutvandring for første gang på 2000-tallet.

 UNGDOM UTEN FRAMTID:  Det var parolen på det største banneret under en protestmarsj i Madrid lørdag mot den økonomiske krisen og myndighetenes håndtering. Nå har nesten en million mennesker utvandret fra Spania i løpet av et år. Arbeidsledigheten blant ungdom er rundt 25 prosent. FOTO:Andres Kudacki, AP / NTB SCANPIX.
UNGDOM UTEN FRAMTID: Det var parolen på det største banneret under en protestmarsj i Madrid lørdag mot den økonomiske krisen og myndighetenes håndtering. Nå har nesten en million mennesker utvandret fra Spania i løpet av et år. Arbeidsledigheten blant ungdom er rundt 25 prosent. FOTO:Andres Kudacki, AP / NTB SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I perioden januar 2011 til oktober i år har 927 890 personer emigrert fra Spania, viser offentlig statistikk.

Den massive utvandringen kombinert med mindre innvandring har ført til at Spanias befolkning har minsket i kjølvannet av den økonomiske krisen, skriver avisen El Pais.

2011 var første gang på ti år at det emigrerte flere mennesker fra Spania enn det immigrerte.

2012 er det første året der befolkningen minsker i alle de spanske regionene, ifølge El Pais, som viser til tall fra landets statistiske byrå INE.

Ifølge wikipedia er Spania verdens 32. folkerikeste nasjon med 40,5 millioner innbyggere.

(NTB-TT)