Nesten på bar bakke

HAUGESUND (Dagbladet): Få tekniske bevis, oppsiktsvekkende få tips og mangelfulle vitneobservasjoner: Problemene står i kø for de 26 politifolkene som skal løse drapet på Marianne Våge (29).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til tross for omfattende mediedekning om etterlysningen av en eldre rød Opel og en motorsykkel, har politiet så langt fått inn under ti tips. Politiet forstår ikke hvorfor responsen er så dårlig.

Til sammenlikning fylte tipsskjemaene under etterforskningen av Birgitte Tengs-saken etter hvert flere ringpermer.

I dag blir kriminalteknikerne ferdige på åstedet, etter en ukes møysommelig jobbing.

Etter det Dagbladet erfarer, skal politiet foreløpig ha få tekniske bevis i saken. Det er liten sannsynlighet for at det finnes noe fingeravtrykk på drapsvåpenet, en kniv med et ruglete plasthåndtak. Dørhåndtaket som var brukket av terrassedøra, skal heller ikke ha noe fingeravtrykk.

Det er ennå uklart hva undersøkelsene i kjelleren og av det knuste kjellervinduet kan fortelle politiet.

Politiets beste tekniske spor er hår og fiber som er funnet på liket.

Politiet håper at et eller flere av hårene stammer fra gjerningsmannen. Funnene analyseres nå ved Rettsmedisinsk institutt og Kripos-laboratoriet i Oslo. Men det vil ta en stund før politiet i Haugesund får analyseresultatene.

Det største problemet for politiet er mangelen på observasjoner fra folk i området. Flere vitner har hørt lyder, men det er nesten ingen som har sett noe som politiet knytter til drapet.

- Vi har fått få tips i denne saken, og skjønner ikke helt hvorfor. Vi ber innstendig om at personer som kjørte motorsykkel natt til søndag i området melder seg, sier politiadvokat Thor Buberg ved Haugesund politidistrikt.

Politikilder Dagbladet har snakket med, sier at det må dukke opp nye og helt spesielle momenter i saken for at det skal skje en rask oppklaring. Politiet har ikke noe konkret mistanke mot noen personer, og etterforskerne står langt fra en pågripelse.

<B>SÅ INGENTING:</B> Lars Osa verken så eller hørte noe uvanlig, selv om han bor 10 - 15 meter unna Mariannes hus.