Nesten perfekt oppmøte i valg i Nord-Korea

Godt over 90 prosent av velgerne har avgitt stemme.

SITTER TRYGT: Rekordvalgdeltagelsen fører neppe til noe valgskred i landet, der diktator Kim Jong Il (t.h) trolig sitter like trygt som før.  Foto: EPA/KCNA/SCANPIX
SITTER TRYGT: Rekordvalgdeltagelsen fører neppe til noe valgskred i landet, der diktator Kim Jong Il (t.h) trolig sitter like trygt som før. Foto: EPA/KCNA/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Godt over 90 prosent av velgerne har avgitt stemme ved valget på ny nasjonalforsamling i Nord-Korea, melder landets regjeringskontrollerte medier.

Den nye nasjonalforsamlingen er ifølge eksperter er et rent sandpåstrøingsorgan for landets kommunistiske ledelse og landets øverste leder Kim Jong-il.

Forsamlingen vil gi Kim Jong-il mandat til å fortsette militariseringen av landet og utpeke en etterfølger blant en av hans tre sønner, mener analytikere.

- Alle velgerne går til valglokalene for å gjøre folkemakten hard som stein, meldte det regjeringskontrollerte nyhetsbyrået KCNA med sitat fra Nord-Koreas valgkommisjon.

Ifølge byrået hadde 93,1 prosent av velgerne avgitt stemme tidlig søndag ettermiddag. Nordkoreanerne har plikt til å stemme, og deltakelsen er vanligvis nær 100 prosent.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer