TRENING: Læreren Cori Sorensen trenes opp av våpeninstruktør Jim McCarthy. Foto: AP / NTB Scanpix
TRENING: Læreren Cori Sorensen trenes opp av våpeninstruktør Jim McCarthy. Foto: AP / NTB ScanpixVis mer

Nesten sju av ti amerikanerne vil bære skjulte våpen

Og bruke «dødelig makt» i selvforsvar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nesten sju av ti amerikanere mener det bør være lov å bære skjulte våpen og bruke «dødelig makt» i selvforsvar.

Det viser en ny meningsmåling som er gjort i julen, om lag to uker etter skolemassakren i byen Newtown.

Lover som tillater skjulte våpen og bruk av dødelig makt i selvforsvar på offentlig sted, støttes av henholdsvis 69 og 68 prosent. Nesten 40 prosent mener lovlydige borgere bør kunne ha med seg våpen i kirker, butikker og på arbeidsplasser.

Men forslag om å stramme inn våpenlovgivningen får også betydelig støtte. 48 prosent mener våpeneiere bør være underlagt strenge reguleringer og restriksjoner, ifølge målingen som er gjort av Ipsos for nyhetsbyrået Reuters.

Svarene i undersøkelsen illustrerer et dilemma for amerikanske lovgivere: Samtidig som generelle forslag om å stramme inn våpenlovgivningen får støtte i befolkningen, er amerikanerne også positive til konkrete forslag om å tillate våpen i ulike typer situasjoner.

(NTB)

TRENING: Våpen og replikaer lagt fram så amerikanske lærere kunne prøveskyte på et våpenmøte i Utah. Et flertall av amerikanerne ønsker å bære skjulte våpen. Foto: AFP / NTB Scanpix
TRENING: Våpen og replikaer lagt fram så amerikanske lærere kunne prøveskyte på et våpenmøte i Utah. Et flertall av amerikanerne ønsker å bære skjulte våpen. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer