Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nesten sju timer med togkaos

Like før klokken 12 stoppet togene på Oslo S på grunn av en jordfeil. Først 18.30 var trafikken i gang igjen.

KAOS: Passasjerne på vei inn mot Oslo S fra Ski og Kolbotn ble stående ved Sjursøya i 45 minutter. Så måtte toget snu, og passasjerene ble sluppet av på Ljan. Foto: Frode Hansen
KAOS: Passasjerne på vei inn mot Oslo S fra Ski og Kolbotn ble stående ved Sjursøya i 45 minutter. Så måtte toget snu, og passasjerene ble sluppet av på Ljan. Foto: Frode Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I formiddag skjedde det igjen. Togtrafikken stoppet opp og det brøt ut fult kaos da flere tusen pendlere skulle hjem fra jobb. Først etter over fem timers jakt, var feilen i kabelanlegget på Oslo S funnet.
Halvannen time senere, klokken 18.30, var trafikken i gang igjen, melder Jernbaneverket.
- Vi har funnet feilen nå. Vi holder på med feilretting, men trafikken er ikke i gang ennå. Vi har ingen prognose på når vi kan åpne igjen, men det skjer så fort anlegget er i orden og testet. Vi håper det skal skje i kveld, sa pressevakt Trude Isaksen i Jernbaneverket til Dagbladet i 18-tiden.

Da hadde togproblemene vart i seks timer, rammet over 50.000 pendlere og ført til fullt kaos på Oslo S. Utover kvelden blir det flere forsinkelser som følge av togstansen.

Frustrasjon Men det ser ut til at du iallfall kan regne med at morgentoget går i morgen. Hvis du har kommet deg hjem fra hovedstaden i dag, da.

For da togene stoppet opp, og timene gikk, brøt det ut fullt kaos på Oslo S. Facebook og Twitter var full av meldinger som harsellerte med Jernbaneverket og NSB, og frustrerte reisende måtte vente i lange tider på alternativ transport.

- Grunnen til at det tok så lang tid å finne feilen, er at det er et veldig omfattende og stort kabelanlegg å søke gjennom. Det er mange tusen kabler som må sjekkes, sier Isaksen.

Jordfeil - Strømforsyningen til trafikkstyringssystemet har sluttet å virke. Signalanlegget er også ute av drift. Det gir seg utslag i at tog ikke kan komme ut eller inn på Oslo S. Alle togene må snu på utkantstasjonene. Det er Hauketo i sør, Lillestrøm i øst, Grefsen i nord og på Bryn, sa informasjonssjef i Jernbaneverket Thor Erik Skarpen til Dagbladet tidligere i dag.

- Vi vet ikke noe om årsaken. Teknisk sett er det en jordfeil. Men hva som er foranledningen vet vi ikke akkurat nå.

Over 50.000 reisende ble rammet av togkaoset, ifølge Jernbaneverkets egne beregninger.

På grunn av feilene kan togene risikere å havne på kollisjonskurs. Derfor ble trafikken stoppet.

KOMMER IKKE VIDERE: Togene går verken til eller fra Oslo S i øyeblikket. Foto: Asle Hansen
KOMMER IKKE VIDERE: Togene går verken til eller fra Oslo S i øyeblikket. Foto: Asle Hansen Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media