Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Nesten som et ekteskap

- Jaycee Lee Dugard har ennå sterke følelser for kidnapperen sin, sier stefaren. Les hvordan kidnapperen ble avslørt.

KIDNAPPET: Jaycee Lee Dugard ble kidnappet som elleveåring og levde 18 år i fangenskap. I perioder bodde hun og de to døtrene hun fikk med overgriperen Phillip Garrido (58) i et telt på Garridos eiendom. Foto: SCANPIX/EPA
KIDNAPPET: Jaycee Lee Dugard ble kidnappet som elleveåring og levde 18 år i fangenskap. I perioder bodde hun og de to døtrene hun fikk med overgriperen Phillip Garrido (58) i et telt på Garridos eiendom. Foto: SCANPIX/EPA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den nå 29 år gamle Jaycee Lee Dugard møtte torsdag sin mor, søster og andre slektninger.

Ifølge Carl Probyn, Jaycees stefar, skal hun være i fysisk god form. Men 29-åringer føler ifølge han skyld fordi han knyttet seg til Garrido

- Jaycee har uttrykt anger og skyldfølelse overfor sin mor fordi hun ikke rømte. Hun føler skyld fordi hun knyttet seg til denne fyren på den måten hun gjorde. Han hadde henne i 18 år. Vi hadde henne i 11, sier Probyn.

Garrido kidnappet Jaycee i nærheten av hennes hjem i Salt Lake Tahoe i 1991, da hun var elleve år. Torsdag dukket hun opp på politistasjonen i Concord.

- Jaycee har sterke følelser for ham. Hun føler at forholdet deres var nesten som et ekteskap, sier Probyn.

Jaycees første ord til sin mor skal ifølge han ha vært "Hei mamma, jeg har fått barn".

Det 29 år gamle kidnappingsofferet er nå fri etter 18 år i fangenskap. I fangenskapet fikk hun to barn med Garrido. Ifølge nyhetsbyrået Associated Press skal to politibetjenter ha æren for at Jaycee endelig er fri.

Slik ble Garrido avslørt
Politibetjent Lisa Campbell, som jobber ved Barkeley-universitet i California, skal ha fattet mistanke om Phillip Garrido da han dukket opp på universitetets område med to unge jenter på slep. Ifølge lokalavisa Contra Costa Times skal jentene ha vært svært bleike i ansiktet og iført fargeløse klær. De to hadde ifølge politibetjenten en robot-lignende oppførsel.

Garrido hadde henvendt seg til Campbell fordi han ønsket å skaffe seg tillatelse til å arrangere et evenement på campus kalt «Guds ønske»(«Gods Desire»). Politibetjenten sier til lokalavisa at hun da skal ha følt at noe var galt og ba han komme tilbake dagen etter.

- Han sa da at dette kom til å bli stort, involvere myndighetene og endre verden, sier Campbell.

Politibetjent Allyson Jacobs sjekket da opp Garridos informasjon, etter at han velvillig hadde gitt det fra seg til Campbell. Jacobs fant ut at han var prøveløslatt for kidnapping og voldtekt på 70-tallet. Da kidnappet ha en 25 år gammel kvinne på en parkeringsplass og tok henne med til en lagerbygning. Der tok han på henne håndjern og bandt henne før han voldtok henne.

Jacobs kontaktet deretter Garridos prøveløslatelsesoffiser, som straks ble skeptisk da han fikk høre at Garrido hadde med seg to barn.

BODDE I BAKGÅRDEN: Her bodde Jaycee Lee Dugard og hennes to barn i 18 år. Foto: REUTERS/Google Maps
BODDE I BAKGÅRDEN: Her bodde Jaycee Lee Dugard og hennes to barn i 18 år. Foto: REUTERS/Google Maps Vis mer

Etterforskerne opplyser at de to barna som var med Garrido på universitetet var hans døtre som han hadde fått med Jaycee. Hun og de to barna ble holdt fanget i Garridos bakgård. Jentene er nå 11 og 15 år gamle.

- Uskyldig
Ekteparet Phillip og Nancy Garrido erklærte seg i gårnatt norsk tid uskyldig på alle 29 tiltalepunkter i El Dorados høyesterett. De to er siktet for kidnapping, overgrep og voldtekt på Jaycee. Paret holdes fengslet uten mulighet for kausjon, og sa ikke et eneste ord under den 25 minutter lange rettshøringen.

Etterforskere undersøker nå flere drap på 90-tallet etter at de gjennomsøkte Phillip og Nancy Garridos hjem i Antioch i California i forbindelse med arrestasjonen av ekteparet.

På 90-tallet ble flere prostituerte kvinner funnet drept på en industritomt i nærheten av der Phillip Garrido jobbet på den tiden, og det er det som har utløst etterforskningen. Det eksakte antallet lik som ble funnet er uklart.

Phillip Garrido er registrert sexovergriper, og ifølge AP var dette noe naboene visste godt om. Barna i gata kalte han for «Creepy Phil» - altså «Ekle-Phil» - og holdt seg på avstand fra ham.

Lørdag utvidet politiet sperringene til å omfatte huset til Damon Robinson som har hagen ved siden av Garrido og som har bodd i huset i tre år, skriver NTB. Det var hans kjæreste som ble oppmerksom på at det bodde barn i teltene og skurene i naboens bakhage, og han tipset politiet. Robinson har tidligere fortalt at Garrido passet huset hans inntil han flyttet inn der i 2006.


FENGSLET: Phillip Greg Garrido sitter nå fengslet tiltalt for blant annet kidnapping og voldtekt av Jaycee Lee Dugard. Foto: REUTERS/Kevin Bartram
FENGSLET: Phillip Greg Garrido sitter nå fengslet tiltalt for blant annet kidnapping og voldtekt av Jaycee Lee Dugard. Foto: REUTERS/Kevin Bartram Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media