«Nesten som et fengselsliv»

Hun ble sparket, slått og utsatt for psykisk terror. For fem år siden valgte Christin Jørstad å rømme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TROMSØ/OSLO (Dagbladet): Christin er en meget talefør kvinne. Hun er ressurssterk, og forteller nøkternt om et ekteskapet med slag, spark og kvelertak, men mest psykisk mishandling og tortur. Det dramatiske bruddet, den lange flukten og bruken av voldsalarm.

- Han måtte ha kontroll på alt hele tida, mitt nettverk, hvem jeg var sammen med hvor, hva jeg brukte penger og tida til. Hvis jeg ikke svarte slik han ønsket på spørsmål, ble jeg banket med slag, spark og kvelertak. Det skjedde ikke ofte, men jeg visste det kom hvis jeg ikke gjorde som han ville, sier Christin.

- Uforutsigbar

- Han var uforutsigbar og eksplosiv. Han kunne holde på å plage meg fra klokka åtte om kvelden til klokka åtte om morgenen. Han trakasserte mine verdier og min kultur. Jeg var aldri bra nok, uansett.

Etter ti års ekteskap tok Christin Jørstad i juli 1998 med seg barna og flyktet nordover. Hun rømte fra mishandlingen til et nytt liv med ny identitet og voldsalarm i Tromsø. Reisen varte i 29 timer, og det ble byttet mellom buss, båt, tog og bil flere ganger for å vanskeliggjøre at mannen tok dem igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer