- Nesten som voldtekt å våkne med en naken skuespiller

Godt gifte Siv Gørbitz i Bergen Frp hevder partikollegene «plantet» skuespilleren der etter et fuktig nachspiel.

NAKEN MANN I SENGA: Gifte Siv Gørbitz i Bergen Frp våknet opp med en naken mann i hotellsenga etter fylkesårsmøtet i Frp i fjor. Hun hevder partiledelsen sto bak spøken. I kveld er det nominasjonsmøte i Bergen Frp. Foto: Frp/Nina Hansen
NAKEN MANN I SENGA: Gifte Siv Gørbitz i Bergen Frp våknet opp med en naken mann i hotellsenga etter fylkesårsmøtet i Frp i fjor. Hun hevder partiledelsen sto bak spøken. I kveld er det nominasjonsmøte i Bergen Frp. Foto: Frp/Nina HansenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bergens ordførerparti Frp kan glede seg over stor interesse og mange kandidater som vil bekle valglista foran kveldens nominasjonsmøte.

Men engasjerte valgkamper i Fremskrittspartiet generelt, og Bergen spesielt, representerer nødvendigvis ikke noe gjennomsnitt av norske kommunevalgkamper.

Det aller siste utspillet er påstander om at partiledelsen har plassert en full og naken mann i senga til en av kandidatene som føler seg forsmådd i kveld.

Heftig nachspiel Velkommen til nominasjonsvorspiel i Bergen Frp - eller til nachspielet etter fylkesårsmøtet i fjor. For det var der det startet, ifølge bystyrerepresentant Siv Gørbitz (44), som mener hun har vært utsatt for både løgner og ikke-morsomme spøker fra ledelsen i lokalpartiet, som hun mener vil skvise henne fra bystyret etter en periode.

Nå er teaterinstruktør og multikunstner Gørbitz valgt inn som 8. representant i bystyret med plass i kultur og næringskomiteen.

Nominasjonskomiten har dyttet henne ned til en 29. plass. Siste utspill fra Gørbitz kommer i ba.no i dag.

Etter årsmøtet i Hordaland Frp våknet hun med en full og naken mann i senga. Det likte hun like dårlig som at partitoppene i Bergen satt i frokostsalen på hotellet og lo.

Dagbladet har bedt Siv Gørbitz fortelle sin egen versjon av hva som skjedde på nachspielet i fjor - altså siste stikk før kveldens nominasjonsmøte.

- Jo, det er enkelt å forklare. Jeg la meg tidlig på hotellrommet, alene, for å være uthvilt til møtet neste dag. Jeg hadde engasjert en skuespiller jeg kjenner til kunstnerisk underholdning på møtet, og han hadde stående en veske med kostyme og sminke på rommet mitt. Da jeg våknet , lå skuespilleren naken og sovende i min seng. Det første jeg gjorde før jeg gikk ned i frokostsalen, var å ringe mannen min, sier Gørbitz til Dagbladet.

- Og så?

- De satt der og lo - Jeg gikk ned i frokostsalen, og der satt partitoppene og lo da jeg kom. Det var åpenbart at de visste hva som hadde skjedd. Skuespilleren sovnet på et nachspiel, og jeg vet hvem som plasserte han i min seng uten at jeg merket noe - i beste fall som en dårlig spøk. Skuespilleren hadde reist da jeg kom opp igjen, og han hadde lagt igjen en beklager-beskjed. Så det er ingen problemer mellom oss.

- Hvorfor forteller du denne historien ett år etterpå, samme dag som nominasjonsmøtet?

- Selv om jeg reagerte veldig på dette da det skjedde, hadde jeg bestemt meg for ikke å si noe. Men nå har personer i partiledelsen her satt fram så mange trusler og løgner mot meg at jeg var nødt til å komme med en sann historie de ikke kan lyve seg bort fra.

- Som voldtekt - Til bt.no sier du at saken fra i fjor nesten opplevdes som en voldtekt. Kan du utdype det?

- Det føltes slik fordi jeg er gift med verdens skjønneste mann. Og så ligger det den annen naken mann der.

- Hvorfor tror du ikke ledelsen vil gi deg fornyet tillitt?

- Jeg har nok ikke vært det velstriglete kunstneralibiet som ledelsen hadde forestilt seg.

- Hva gjør du nå med din politiske karriere?

- Jeg skal vise at jeg får nok personlige stemmer til gjenvalg selv om jeg blir nominert på 29. plass. Det blir i alle fall ikke aktuelt å melde meg inn i et annet parti. Jeg har vært medlem siden jeg var 18.

- Alvorlige påstander Styremedlem i Bergen Frp og Siv Gørbitz' bystyrekollega Monica Nilsen synes ikke utspillene og støyen er det grann morsomt.

- Påstandene hun kommer med om trusler og planting av en naken mann i senga er så alvorlige at de blir tatt opp på neste styremøte 30. november, sier Nilsen til Dagbladet.

- Kan hun bli ekskludert?

- Jeg vet ikke hva styret kommer til, men personlig vet jeg at påstandene er uriktige, sier Monica Nilsen før hun løper til kveldens nominasjonsmøte.