Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nesten stryk til likestillingsministeren

Statsråd Valgerd Svarstad Haugland (KrF) fikk nesten stryk av Arbeiderpartiet for redegjørelsen hun ga Stortinget om likestilling tirsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Tamt og innholdsløst. Men historiebeskrivelsen var bra, sa Karita Orheim (Ap) etterpå.

Orheim hadde særlig forventet konkrete tiltak for fedre som opplever samlivsbrudd, i tillegg til mer fokus på menns rettigheter. Blant annet burde Svarstad Haugland stille krav om at far må ta sin del av kontantstøtten, mente hun.

Ett plusspoeng

- Vi vet nok, nå er tiden inne for å handle. I stedet sier likestillingsministeren «vurdere, vurdere, vurdere». Det er ikke bra nok, mente Orheim.

I tillegg til beskrivelsen av likestillingens historie, gir hun Svarstad Haugland ett plusspoeng. Det gjelder statsrådens ønske om å få bedre kvinnerepresentasjon i styrer for mellomstore og store bedrifter, både statlige og private.

- Men jeg hadde ønsket en mer offensiv holdning, sa Orheim.

Til høsten

Konkrete forslag vil komme, lovet Svarstad Haugland etter redegjørelsen. Men de blir først klare til høsten når likestillingsloven skal revideres.

- Regjeringen har ikke avgjort hvordan vi skal sikre økt kvinneandel i styrer og råd. Hvordan reglene blir, er mindre interessant i forhold til å få til 40 prosent kvinneandel. Vi kan jo også forsøke den frivillige veien og understreke det positive økt kvinneandel i styrer og råd fører med seg, sa Svarstad Haugland.

(NTB)