Nesten ti år gammelt drap opp for retten

To menn tiltalt.

SKJØT KAMERAT: En 35-årig somalisk mann har tilstått å ha drept en kamerat på Johan Sverdrups plass på Torshov natt til 24. mars 2008. Men han nekter å ha gjort det med overlegg. Foto: Dagblad-tipser, politiet
SKJØT KAMERAT: En 35-årig somalisk mann har tilstått å ha drept en kamerat på Johan Sverdrups plass på Torshov natt til 24. mars 2008. Men han nekter å ha gjort det med overlegg. Foto: Dagblad-tipser, politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I neste uke står to somaliske menn i 30-åra tiltalt i en drapssak det har tatt nærmere ti år å få opp for retten. Den lange tida skyldes hovedsakelig at de tiltalte ikke har vært tilgjengelige samtidig.

Nekter overlegg

De to mennene er tiltalt for overlagt drap eller medvirkning til dette, i hht. straffelovens paragraf 233, som kan gi lovens maksstraff, 21 års fengsel.

Den hovedtiltalte, en 35-åring, flyktet fra Norge etter drapet i 2008 og ble først pågrepet i fjor, etter fingeravtrykktreff i Tyskland. Den andre, en 33-åring, ble utvist fra Norge i 2013 og meldte seg for norske myndigheter i Kenya i vår.

- Han erkjenner å ha begått drapet, men nekter for at det skjedde etter forutgående planlegging. Han gruer seg til hovedforhandlingen, til å møte de pårørende, sier 35-åringens forsvarer Tor Even Gjendem til Dagbladet.

Nachspiel

Det var natt til 24. mars 2008 at fem unge somaliske menn møttes på Johan Sverdrups plass på Torshov i Oslo. Møtet endte med at to av dem ble skutt; den ene døde, mens den andre overlevde med mindre skader.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer