FLERE POSITIVE: Totalt sett stiller 63 prosent seg positive til at Norge skal ta imot 8000 flyktninger fra Syria i perioden 2015-2017. Her er flyktninger til fots i Serbia, som håper å komme seg med buss og tog til Ungarn på en lang og desperat vei til Vest-Europa. Foto: REUTERS/Marko Djurica/NTB scanpix
FLERE POSITIVE: Totalt sett stiller 63 prosent seg positive til at Norge skal ta imot 8000 flyktninger fra Syria i perioden 2015-2017. Her er flyktninger til fots i Serbia, som håper å komme seg med buss og tog til Ungarn på en lang og desperat vei til Vest-Europa. Foto: REUTERS/Marko Djurica/NTB scanpixVis mer

Nesten to av tre nordmenn positive til 8000 Syria-flyktninger

Klar oppgang i fersk måling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nesten to av tre nordmenn stiller seg positive til at vi skal ta imot 8000 flyktninger fra Syria, ifølge en fersk måling. Det er en klar oppgang fra tidligere undersøkelser.

Ifølge målingen som Respons Hent har utført for Aftenposten, er SV-velgerne de mest positive. Av dem er 90 prosent positive.

Det er bare blant Frps velgere at flertallet er negative, og bare 9 prosent av velgerne er positive. Blant regjeringspartner Høyres velgere er til sammenligning 51 prosent positive.

Totalt sett stiller 63 prosent seg positive til at Norge skal ta imot 8000 flyktninger fra Syria i perioden 2015-2017. 25 prosent er negative, mens 12 prosent svarer at de ikke er sikre. Tidligere målinger har vist et knapt flertall for å ta imot dette antallet flyktninger.

Samtidig sier 32 prosent av de spurte at spørsmålet om mottak av flyktninger vil ha stor betydning for deres valg av parti i kommunevalget om drøye to uker. Det har klart størst betydning for velgere som sympatiserer med Frp og SV.

Generalsekretær Jan Egeland i Flyktninghjelpen, mener målingen viser at debatten er over.

- Nå må norske politikere legge vekk diskusjonen om Norge kan motta 8000 syriske flyktninger over tre år, sier han.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram