Nesten-ulykke med Braathens-fly

Et Braathens-fly på vei fra Oslo med 41 passasjerer ombord var få meter fra å lande i et anleggsområde ved Bodø lufthavn i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge øyenvitner var flyet 10 meter fra anleggsområdet, men Braathens mener flyet var 50 meter fra og at det dermed ikke var noen fare.

- Flyverne valgte å fly inn så lavt som mulig for å lande så tidlig som mulig på rullebanen som er kortere enn normalt på grunn av renoveringsarbeid. De ble usikre på om innflyvningen var ideell, og valgte å avbryte landingen, sier informasjonsdirektør Frode Geitvik i Braathens til Dagbladet :på nettet.

Flyverne har selv anslått at de var 150 fot - omlag 50 meter - over bakken da de valgte å ta en «go-round», en ny innflyvning.

- I ettertid har flyverne skjønt at også den første innflyvningen ville gått helt greit, men de valgte altså å avbryte landingen fordi de ble usikre. Det er akkurat det de skal gjøre, sier Geitvik som betegner situasjonen som udramatisk.

- Alvorlig

Fungerende sjef-flygeleder i Luftfartsverket i Nordland, Jens Petter Duestad, karakteriserer denne landingen som en alvorlig hendelse.:

- Jeg vil karakterisere dette som at det var i ferd med å kunne bli en alvorlig situasjon. Nå viste det seg at den siste skansen holdt; Øynene virker, man ser ting og griper inn, sier Duestad til NRK.

Sjef-flygelederen varsler nå en fullstendig gjennomgang av anleggsarbeidet på rullebanen ved Bodø lufthavn, melder NTB i ettermiddag.