Corona-tiltak

- Nesten utrolig

Helsemyndighetene framhever Norges tiltaksnivå, som de mener er svært lavt.

SAMMENLIKNER: Espen Rostrup Nakstad sammenlikner Norge med andre europeiske land, som har langt strengere smitteverntiltak, som portforbud, som i Frankrike og Italia, og skolestenging, som i Tyskland. Video: Regjeringen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringen holder klokka 14 pressekonferanse om corona-situasjonen. Helseminister Bent Høie (H) sier han er klar over at mange nå forventer lettelser i smitteverntiltakene, etter at Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet i dag har anbefalt å gå bort fra ringsystemet på Østlandet.

- Smitten er nå på nivå som den var seint i høst. Flere er beskyttet gjennom vaksine, og presset på sykehusene har avtatt, sier ministeren.

- Tiltakene var for svake

Han sier regjeringen vil prioritere lettelser for barn og unge hvis dette er mulig.

- Men jeg vil understreke at lettelser for barn og unge betyr økt risiko for smittespredning, sier Høie, og legger til at en konsekvens vil være at regjeringen ikke samtidig kan lette opp for voksne og sektor for sektor.

- Erfaringene fra i høst er at de nasjonale tiltakene var for svake til å hindre en ny bølge. Nå er risikoen økt som følge av mer smittsomme varianter av viruset. Det forsterker behovet for strenge nasjonale tiltak, på toppen av kommunenes innsats, sier han.

- Spiller mindre rolle

Høie fortsetter med å si at vaksineringen går stadig framover. Rundt 300 000 doser er satt, og ca. 70 000 personer er fullvaksinert - de fleste som bor på sykehjem, og stadig flere eldre som bor hjemme. To millioner doser kan komme til landet før sommeren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer