Nestlé skaper nettstorm

Matprodusenten Nestlé krever lutfattige Etiopia for 43 millioner kroner i erstatning. Det har gitt en storm av protester på nettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det multinasjonale matselskapet Nestlé er kanskje mest kjent for kaffe og morsmelkerstatning. Selskapet har i årevis fått kritikk for sin framferd i utviklingsland. Nå har de nok en gang ertet på seg hjelpeorganisasjonene.

Selskapet krever nemlig en erstatning på 43 millioner kroner fra et av verdens fattigste land. Landet kjemper nå mot den verste hungersnøden de har opplevd på tjue år.

Prinsippsak

Pengene skal kompensere for at regjeringen tok over et Etiopisk selskap tilbake i 1975. Nestlé kjøpte moderselskapet til det nasjonaliserte selskapet elleve år seinere, i 1986. Dette er derfor en prinsippsak for matprodusenten, skriver den engelske avisa The Guardian.

- Det er bra for utenlandsk investering i utviklingsland at slike konflikter blir løst i henhold til internasjonal lov, sier en representant fra Nestlé, Peter Brabeck-Letmathe til avisa.

Nestlé-kravet er nok til å gi en million mennesker mat i en måned. Det hevder organisasjonen Oxfam, som har engasjert seg i saken. De har satt i gang en protestaksjon på nettet.

Etiopias statsminister, Meles Zenawi, har tidligere sagt at seks millioner mennesker i landet trenger nødhjelp i form av mat, og at tallet kan stige til 15 millioner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer