Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nestleder vil bli kvitt Arne Johannessen

Norsk politiet herjes av en beinhard maktkamp. Sigve Bolstad vil overta roret i Politiets Fellesforbund.

Oslo 20120315. Fra Politiets evaluering av deres arbeid 22. juli. Bilde Arne Johannessen.Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
Oslo 20120315. Fra Politiets evaluering av deres arbeid 22. juli. Bilde Arne Johannessen.Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Norsk politi rystes av en brutal og hensynsløs maktkamp. Sigve Bolstad, Arne Johannessens nestleder, ønsker å overta som leder i Politiets  Fellesforbund (PF).

- Jeg er kjent med at min egen nestleder har signalisert at han stiller som lederkandidat. Jeg er også kjent med at det har vært et spill bak min rygg, sier Arne Johannessen til Dagbladet.

Den mektige fagforeningslederen - som har styrt PF siden september 2000, og på mange måter er politiets ansikt utad - sier det helt legitimt å ønske makt og utfordre en sittende leder.

- Men jeg forventer åpenhet og ærlighet i et slikt spill, sier Arne Johannessen (54) til Dagbladet.

- En kamp om makt Johannessen har allerede sagt ja til valgkomiteen, og var innstilt på å ta gjenvalg.

- Jeg vil nå vurdere om jeg skal være kandidat, eller om nok er nok, sier Arne Johannessen til Dagbladet.

- Er det politisk uenighet mellom Sigve Bolstad og deg?

- Nei. Dette dreier seg om en kamp om makt, sier Arne Johannessen.

Ny allianse Dagbladet får fra flere kilder i politiet at Sigve Bolstad, som i flere år har styrt Oslo politiforening, har alliert seg med Hordaland, Rogaland og Østfold politidistrikt.

Alliansen mellom de fire politiforeningen er overraskende. Tidligere har Oslo politiforening ofte stått alene, mot resten av landet.

Lokalledelsene i disse fire politiforeningene skal være enige om at det nå er på tide å kvitte seg med Arne Johannessen.

«Opprørerne» i Politiets Fellesforbund skal allerede ha klar en ny toppledelse til landsmøtet i Molde i november.

Sigve Bolstad (47) er påtenkt som leder og Unn Alma Skatvold (39) fra Østfold blir eventuelt nestleder. Meningen er at Arild Sandstøl (38) fra Rogaland og Kjetil Rekdal (40) fra Hordaland skal inn i det nye styret.

- Undergrave
Johannessen ønsker ikke å si mer om maktkampen. Men flere personer som støtter Johannessen og ønsker han skal fortsette som leder, sier derimot følgende til Dagbladet:

«Bolstad og hans medsammensvorne har i lengre tid forsøkt å undergrave Arne Johannessen for å komme i posisjon».

Dersom Arne Johannessen bestemmer seg for  å ta opp kampen mot «opprørerne», og får fornyet tillit av landsmøtet, er det usannsynlig at Sigve Bolstad vil kunne fortsette i ledelsen i PF.

Dagbladet vet at Johannessen har stor tillit blant medlemmene i PF. Samtidig er det en kjent sak at Johannessen har lagt seg ut med makta.

DEMONSTRERTE:  4000 politimenn i uniform demonstrerte sammen med Arne Johannessen for å få mer lønn. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet
DEMONSTRERTE: 4000 politimenn i uniform demonstrerte sammen med Arne Johannessen for å få mer lønn. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet Vis mer

Både politiets jurister, ledelsen i Politidirektoratet, og framfor alt den politiske ledelsen i Justisdepartementet har i perioder vært rasende på Johannessen.

Harmen var stor da Johannessen vinteren 2009 ledet 4000 uniformerte polititjenestemenn i en demonstrasjon til Stortinget. Men Johannessen fikk gjennomslag for lønnskravene.

- Jeg er kandidat

Sigve Bolstad, leder av Oslo politiforening og nestleder i Politiets Fellesforbund, bekrefter at han ønsker å overta jobben som leder i PF.

- Jeg stiller som kandidat til det øverste vervet hvis medlemmene og landsmøtet ønsker det, sier Bolstad til Dagbladet.

- Arne Johannessen har gjort en glimrende jobb som PF-leder. Arne og jeg har det felles at vi er veldig opptatt av fagforeningsarbeid, sier Bolstad.

- Er det politiske forskjeller mellom deg og Johannessen?

- Det er klart at jeg har tanker og vyer om PF framover. Men jeg ønsker ikke å være mer konkret overfor media nå, sier Bolstad.

- Har 22. juli og kritikken mot politiet noe med ditt ønske om å overta for Arne Johannessen å gjøre?

- Det er en helhet som ligger til grunn for min vurdering for å stille som kandidat, sier Bolstad.

VIL BLI SJEF:  Sigve Bolstad ønsker å overta som leder i Politiets Fellesforbund.  Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet
VIL BLI SJEF: Sigve Bolstad ønsker å overta som leder i Politiets Fellesforbund. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media