KrF-striden

- Nestlederne bør vurdere sine stillinger

- Kjell Ingolf Ropstad og Olaug Bollestad har misbrukt partiets tillit, mener tidligere KrF-nestleder Odd Anders With.

STERKE REAKSJONER: Reaksjonene er sterke i KrF etter at VG avslørte den tette kontakten KrFs nestledere Kjell Ingolf Ropstad og Olaug Bollestad har hatt med Høyres ledelse i kampen om KrFs veivalg. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
STERKE REAKSJONER: Reaksjonene er sterke i KrF etter at VG avslørte den tette kontakten KrFs nestledere Kjell Ingolf Ropstad og Olaug Bollestad har hatt med Høyres ledelse i kampen om KrFs veivalg. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VGs avsløring av KrFs nestledere Kjell Ingolf Ropstad og Olaug Bollestad hadde et møte med Høyres ledelse om abortsaken mens kampen om KrFs veivalg sto i fylkesårsmøtene, skaper sterke reaksjoner i partiet. Det kommer nå krav om et ekstraordinært landsstyremøte for å få alt på bordet.

Flere mener nestlederne bør vurdere sin stilling og mener begge er uaktuelle som nye partiledere. Blant dem er tidligere nestleder Odd Anders With og leder i Akershus KrFU, Simen Bondevik.

- Konspirasjon mot Hareide

- Det som har kommet tydeligere fram nå, er at den relasjonen KrFs nestledere har hatt med Høyres ledelse likner på en konspirasjon som de måtte vite ville føre til at partilederen ble kastet av stolen. Nestlederne planla, sammen med Høyres ledelse, en konkret strategi for å få blått flertall på landsmøtet. Det er en utålelig sammenblanding som gjør det vanskelig for oss å ha tillit til slike nestledere.

De bør alvorlig vurdere sine nestlederstillinger, sier With til Dagbladet.

-Tillitsbrudd

Han mener KrF-nestlederne har begått tillitsbrudd mot partiet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer