Netanyahu: - Hamas er ansvarlige og Hamas vil betale

Israel forbereder militæraksjon etter funnet av de tre drepte israelske tenåringene.

GIR HAMAS ANSVARET: Israels statsminister Benjamin Netanyahu under et møte tidligere i dag, før de tre drepte israelske ungdommene ble funnet. Netanyahu gir Hamas ansvaret for dødsfallene til de tre israelske ungdommene som ble funnet drept på Vestbredden i dag. Foto: AP Photo/Sebastian Scheiner
GIR HAMAS ANSVARET: Israels statsminister Benjamin Netanyahu under et møte tidligere i dag, før de tre drepte israelske ungdommene ble funnet. Netanyahu gir Hamas ansvaret for dødsfallene til de tre israelske ungdommene som ble funnet drept på Vestbredden i dag. Foto: AP Photo/Sebastian Scheiner Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I kveld ble de tre israelske tenåringene Naftali Frenkel (16), Gilad Shaar (16) og Eyal Yilfrach (19) funnet døde, nedgravd på et jorde tre kilometer vest for landsbyen Halhoul på Vestbredden.

De tre ble kidnappet da de skulle haike hjem etter endt skoledag 12. juni.

Siden da har Israel gjennomført en voldsom leteaksjon etter de tre tenåringene. Mer enn 400 palestinere er blitt arestert og fem drept i «Operation Brothers Keeper» i løpet av de siste 18 dagene.

Nå holder verden pusten, og venter på hvordan Israel vil svare etter at de tre tenåringene i dag ble funnet drept.

- Hamas er ansvarlige, og Hamas vil betale, sa statsminister Benjamin Netanyahu under et hastemøte i kveld.

Har navngitt gjerningsmenn Uttalelsen kommer etter at flere regjeringsmedlemmer har raslet kraftig med sablene etter funnet av de tre drepte ungdommene.

Ifølge den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet er står to menn bak kidnappingene, Marwan Qawasmeh og Amar Abu Aisha. Shin Bet beskriver disse som Hamas-aktivister.

Talsmann for Hamas, Sami Abu Zuhri, sier at Hamas ikke tatt på seg ansvaret for kidnappingene eller dødsfallene:

- Det er bare den israelske versjonen av disse hendelsene som har blitt publisert. Israel forsøker å legge grunnlag for aggresjon mot Hamas. Vi avviser de israelske anklagene. Vi er allerede vant med dette, og vet hvordan vi skal forsvare oss. Ingen palestinsk gruppering, verken Hamas eller andre, har tatt ansvar for disse handlingene, og dermed kan man ikke stole på Israels versjon.

Avfyrte raketter En stor kontingent av israelske sikkerhetsstyrker befinner seg i kveld på Vestbredden mellom den palestinske byen Halul og den israelske bosettingen Karmei Tzur, like nord for Hebron. I det samme området pågikk et stort søk etter de savnede tenåringene tidligere på dagen, skriver den israelske avisa Haaretz.

Samme avis melder at Hebron nå skal være fullstendig lukket av israelske styrker, man kommer seg verken inn eller ut.

Det har vært økende voldsbruk mellom israel og de palestinske områdene den siste tiden. Tidligere i dag ble minst 14 raketter avfyrt fra Gaza inn i det sørige Israel.

SØRGER: Familie, venner og bekjente har samlet seg utenfor hjemmet til den eldste av de tre drepte tenåringene Eyal Yifrah (19) i Elad. Foto: AP Photo/Ariel Schalit
SØRGER: Familie, venner og bekjente har samlet seg utenfor hjemmet til den eldste av de tre drepte tenåringene Eyal Yifrah (19) i Elad. Foto: AP Photo/Ariel Schalit Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer