Netanyahu: - Israel er et land for toleranse

Israels statsminister fordømmer homoangrepet. - Et terrorangrep, sier visestatsministeren.

FORDØMMER: Israels statsminister, Benjamin Netanyahu, fordømmer angrepet mot homoklubben Ha'agudah, der tre ble drept og flere skadet. Foto: AP Photo/Bernat Armangue/Scanpix
FORDØMMER: Israels statsminister, Benjamin Netanyahu, fordømmer angrepet mot homoklubben Ha'agudah, der tre ble drept og flere skadet. Foto: AP Photo/Bernat Armangue/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Israels statsminister, Benjamin Netanyahu fordømte i dag massakren mot homoklubben Ha'agudah i Tel Aviv i går kveld.

Ei 17 år gammel jente og en 24 år gammel mann døde under den dramatiske hendelsen, og natt til i dag opplyste israelsk politi at en tredje person også er død som følge av skytingen. Ytterligere ti personer ble skadet. Fire av dem ble hardt skadd.

- Jeg snakket med innenriksministeren i morges og ba ham gjøre tiltak for at morderen blir tatt og tiltalt, sa Netanyahu på det ukentlige kabinettmøtet i dag, ifølge ynetnews.com. Han kondolerte til ofrenes familier, og ønsket at de overlevende ofrene skulle bli bra igjen fort.

- Vi er et demokratisk land, et land for toleranse, en rettsstat og vi vil behandle alle likt. Uansett livssyn, sa han.

Ødeleggende
Også president Shimon Peres uttalte seg om skyteepisoden, som han mente et opplyst land som Israel ikke kunne akseptere.

HANDLER RASKT: Politifolk forsøker å unngå at flere liv går tapt, etter at én gjerningsmann skjøt vilt rundt seg og drepte to på en homseklubb i Tel Aviv. Foto: REUTERS/Amir Meiri/Scanpix
HANDLER RASKT: Politifolk forsøker å unngå at flere liv går tapt, etter at én gjerningsmann skjøt vilt rundt seg og drepte to på en homseklubb i Tel Aviv. Foto: REUTERS/Amir Meiri/Scanpix Vis mer

- Mord og hat er de ødeleggende for et samfunn. Politiet må gjøre alt de kan for å ta den avskyelige morderen, sa Peres, som oppfordret hele landet til å fordømme hendelsen.

Kunnskapsminister Gideon Sa'ar bor to minutter unna homoklubben, og mistenker at dette er et resultat av hatkriminalitet.

- Det er nå vi må si det høyt, med klar stemme. Israel vil fortsette å være et fritt land, der hver eneste borger er fri til å velge hvordan man vil leve, sa han.

Terrorangrep
Visestatsminister Silvan Shalom kalte det en sjokkerende hendelse, og kaller det hele et terrorangrep.

- Den eneste løsningen er å etterforske saken til man kan stille en person til ansvar, sier Shalom.

HEDRET OFRENE: Tusenvis sørger for ofrene av angrepet på homoklubben Foto: REUTERS/Baz Ratner/Scanpix
HEDRET OFRENE: Tusenvis sørger for ofrene av angrepet på homoklubben Foto: REUTERS/Baz Ratner/Scanpix Vis mer