Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Netanyahu dropper Mandela-bisettelse

Ble for dyrt.

 DROPPER:  Israels statsminister kommer ikke i minnestunden. Foto: Reuters.
DROPPER: Israels statsminister kommer ikke i minnestunden. Foto: Reuters. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Netanyahu hadde opprinnelig meldt fra til Sør-Afrikas myndigheter at han ville komme, men i siste øyeblikk avlyste han turen, angivelig på grunn av de høye kostnadene.

Avisa Haaretz skriver at det var de høye utgiftene til transport i siste liten og til sikkerhetstiltakene for statsministeren i Johannesburg som fikk regjeringen til å avlyse reisen.

Over 50 statsoverhoder og regjeringssjefer er ventet til minneseremonien. Blant dem som reiser, er USAs president Barack Obama og Palestinas president Mahmoud Abbas.

Israelske ledere har hyllet Mandela etter hans død i forrige uke. Netanyahu kalte ham en mann med visjoner og en frihetskjemper som fordømte vold.

Men noen kommentatorer har pekt på at Israel hadde nære forbindelser til apartheid-styret i Sør-Afrika helt til USA gjorde det klart at forbindelsene kunne true den amerikanske støtten til Israel.

(NTB)