Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Netanyahu er rasistisk og ekstremistisk

Palestinere raser mot tostatsløsningen.

RASER: Israels statsminister Benjamin Netanyahu åpnet i går for en tostatsløsning, mot at den palestinske staten var demilitarisert og anerkjente Israel som en suveren stat. Hamas slakter forslaget. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/POOL/BAZ RATNER
RASER: Israels statsminister Benjamin Netanyahu åpnet i går for en tostatsløsning, mot at den palestinske staten var demilitarisert og anerkjente Israel som en suveren stat. Hamas slakter forslaget. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/POOL/BAZ RATNER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Israels statsminister Benjamin Netanyahu gjorde seg til talsmann for en rasistisk og ekstremistisk ideologi da han holdt tale i Tel Aviv søndag, mener Hamas ifølge NTB.

- Denne talen gjenspeiler Netanyahus rasistiske og ekstremistiske ideologi og nekter det palestinske folket alle dets rettigheter, sier talsmann Fawzi Barhum.

Talen, hvor Netanyahu mente at palestinerne må velge mellom fred og Hamas, var en gjentakelse av den israelske regjeringens politiske linje, mener talsmannen.

- Kan vente tusen år
- Den palestinske selvstyremyndigheten må opprettholde lov og orden på Gazastripen og overvinne Hamas. Vi vil ikke forhandle med terrorister som forsøker å ødelegge vårt land, sa han ifølge NTB.

Den palestinske forhandleren Saeb Erekat sier til Washington Times at talen var et «slag i ansiktet» til Obamas forsøk på å gjenoppta fredsforhandlingene. Han mener talen var «svikefull».

- Netanyahu kan vente i tusen år uten å finne en eneste palestiner som vil akseptere planene han nevnte, sier Erekat til avisa.

Palestinerne må anerkjenne Israel som en suveren stat med Jerusalem som hovedstad, og den palestinske staten må være demilitarisert, var kravene Netanyahu nevnte i talen på Bar Ilan-universitetet i Tel Aviv.

- To frie folk kan leve som gode naboer: Med gjensidig respekt og hvert sitt flagg og nasjonalsang, sa Netanyahu ifølge Washington Times.

Stoltenberg: - Bra
USAs president Barack Obama mente talen var et viktig skritt i riktig retning, melder NTB. Mange mener Netanyahus betingede tostatsløsning er hans svar på Obamas krav til at Israel må anerkjenne en selvstendig, palestinsk stat.

- Obama mener en tostatsløsningen kan og må ivareta Israels sikkerhet og palestinernes legitime krav om en levedyktig stat, og han er glad for at statsminister Netanyahu gir sin tilslutning til dette målet, sier pressetalsmann Robert Gibbs i Det hvite hus.

Jens Stoltenberg uttalte at det fortsatt gjenstår mange detaljer i forhandlingene, men at Netanyahus uttalelser var positive.

- Det er nytt og det er bra at statsminister Benjamin Netanyahu nå godtar en palestinsk stat. Så gjenstår det mange vilkår og detaljer det skal forhandles om, sier Stoltenberg til NTB.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling