- Netanyahu er rasistisk og ekstremistisk

Palestinere raser mot tostatsløsningen.

RASER: Israels statsminister Benjamin Netanyahu åpnet i går for en tostatsløsning, mot at den palestinske staten var demilitarisert og anerkjente Israel som en suveren stat. Hamas slakter forslaget. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/POOL/BAZ RATNER
RASER: Israels statsminister Benjamin Netanyahu åpnet i går for en tostatsløsning, mot at den palestinske staten var demilitarisert og anerkjente Israel som en suveren stat. Hamas slakter forslaget. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/POOL/BAZ RATNER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Israels statsminister Benjamin Netanyahu gjorde seg til talsmann for en rasistisk og ekstremistisk ideologi da han holdt tale i Tel Aviv søndag, mener Hamas ifølge NTB.

- Denne talen gjenspeiler Netanyahus rasistiske og ekstremistiske ideologi og nekter det palestinske folket alle dets rettigheter, sier talsmann Fawzi Barhum.

Talen, hvor Netanyahu mente at palestinerne må velge mellom fred og Hamas, var en gjentakelse av den israelske regjeringens politiske linje, mener talsmannen.

- Kan vente tusen år- Den palestinske selvstyremyndigheten må opprettholde lov og orden på Gazastripen og overvinne Hamas. Vi vil ikke forhandle med terrorister som forsøker å ødelegge vårt land, sa han ifølge NTB.

Den palestinske forhandleren Saeb Erekat sier til Washington Times at talen var et «slag i ansiktet» til Obamas forsøk på å gjenoppta fredsforhandlingene. Han mener talen var «svikefull».

- Netanyahu kan vente i tusen år uten å finne en eneste palestiner som vil akseptere planene han nevnte, sier Erekat til avisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer