Netanyahu får kraftig refs etter påstand om «etnisk rensing»:
- Uakseptabelt og opprørende

Israels statsminister mener bosetningene på Vestbredden ikke står i veien for fred.

FÅR KRITIKK: Benjamin Netanyahu får refs av USA og FN for sin Facebook-video-tale. Foto: AP Photo / Sebastian Scheiner / NTB scanpix
FÅR KRITIKK: Benjamin Netanyahu får refs av USA og FN for sin Facebook-video-tale. Foto: AP Photo / Sebastian Scheiner / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Fredag i forrige uke publiserte Israels statsminister Benjamin Netanyahu en video på sin Facebook-side.

Temaet i den to minutter lange videoen er de jødiske bosetningene på Vestbredden. Netanyahu innleder med å si at han ikke skjønner at bosetningene kan hindre fred.

- For ingen ville noen gang påstå at de nesten to millioner araberne som lever i Israel hindrer fred. Det er fordi de ikke gjør det, snarere tvert i mot, sier Netanyahu i videoen, før han kommer til den delen i den korte talen som har gjort verdensledere rasende og oppgitte.

- Etnisk rensing

- Det palestinske lederskapet krever en palestinsk stat, på en betingelse: Ingen jøder. Det finnes et uttrykk for å beskrive det: Etnisk rensing. Dette kravet er opprørende. Det er enda mer opprørende at verdenssamfunnet ikke synes det er opprørende. Andre opplyste land kjemper for denne ideén.

Et samlet verdenssamfunn har fastslått at bosetningene Israel har opprettet i områdene de okkuperte i 1967 er ulovlige og i strid med den fjerde Genevekonvensjonen.

Der står det at «Okkupantmakten skal ikke deportere eller forflytte deler av sin egen sivilbefolkning til territoriene som okkuperes».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer