Netanyahu fikk mer applaus enn Obama

Få kan måle seg med den israelske statsministeren i den amerikanske Kongressen.

STÅENDE APPLAUS:  Benjamin Netanyahu får stående applaus under sin tale i den amerikanske Kongressen. Foto: REUTERS/Molly Riley
STÅENDE APPLAUS: Benjamin Netanyahu får stående applaus under sin tale i den amerikanske Kongressen. Foto: REUTERS/Molly Riley Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den uttalte amerikanske politikken overfor Israel har endret seg i det siste. Barack Obama krever at grensene fra 1967 må danne utgangspunkt for en fredsavtale, og at det bør skje fort.

I går var den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu på et sjeldent besøk i Kongressen. Der talte han for begge kamrene, og slo fast at 1967-grensene vil gjøre det umulig for Israel å forsvare seg.

- Israel vil ikke gå tilbake til de uforsvarlige grensene, sa Netanyahu til stående applaus i Kongressen.

Ironisk nok var det etter denne uttalelsen han fikk størst applaus, påpeker ABCs journalist Jonathan Karl. Ironisk fordi denne uttalelsen kan tolkes som et direkte spark mot Barack Obama, som for tiden er på Europa-tur.

Applaudert 29 ganger ABC-journalisten valgte etter talen å se på hvor mange ganger Netanyahu fikk applaus fra salen. Det skjedde 29 ganger, og hele 20 ganger var det stående applaus for den israelske statsministeren.

Til sammenlikning fikk for eksempel president Obama applaus 25 ganger da han leverte sin State of the Union-tale i år.

- Netanyahu fikk uten tvil en varmere mottakelse enn president Obama fikk under sin siste State of the Union-tale, og absolutt en varmere mottakelse enn han hadde fått i Knesset (Israels nasjonalforsamling), skriver Karl i sin blogg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer