Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Netanyahu forlater politikken

Israels avtroppende statsminister, Benjamin Netanyahu, forlater politikken for godt etter sitt sviende nederlag ved valget i Israel for en uke siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avisen Yediot Aharanot skriver i dag at den avtroppende statsministeren vil kunngjøre sin beslutning på et møte i sentralkomiteen i Likud-partiet i neste uke.

Netanyahu fikk bare 44,2 prosent av stemmene mot 55,7 for utfordreren, Ehud Barak. I tillegg gjorde hans parti det dårligste valget på mange år da det bare vant 19 mandater i Knesset, som har 120 plasser. Netanyahu gikk av som partileder allerede valgnatten, bare 30 minutter etter at valgdagsmålingene varslet nederlaget. Han hadde også tenkt å si allerede da at han dropper politikken, men rådgiverne hans stoppet det.

Han fortsetter som fungerende statsminister til Barak får satt sammen sin regjering, noe han har 45 dager på seg til å gjøre. Likevel har Netanyahu knapt vært å se på statsministerkontoret siden valget. I dag avlyste han et regjeringsmøte.

(NTB-DPA)