Netanyahu: Ingen beslutning om angrep på Iran

Israels statsminister Benjamin Netanyahu forsikret mandag president Barack Obama om at Israel ennå ikke har tatt noen beslutning om å angripe Iran.

HAR USAS STØTTE: På et møte mellom de to i Det hvite hus håpet Obama å overtale Netanyahu til å avstå fra å angripe Iran. Likevel gjorde han det samtidig klart at Israel har USAs fulle støtte.
 EPA/PETE MAROVICH
HAR USAS STØTTE: På et møte mellom de to i Det hvite hus håpet Obama å overtale Netanyahu til å avstå fra å angripe Iran. Likevel gjorde han det samtidig klart at Israel har USAs fulle støtte. EPA/PETE MAROVICHVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På et møte mellom de to i Det hvite hus håpet Obama å overtale Netanyahu til å avstå fra å angripe Iran. Likevel gjorde han det samtidig klart at Israel har USAs fulle støtte.

USA er lite lysten på en ny konflikt i området og ønsker mer tid til å la de nyeste internasjonale sanksjonene virke.

Selv om de to utad viste at de står skulder ved skulder, kan et utsagn fra Netanyahus side tyde på at Israel uansett gjør som de vil: Overfor Obama insisterte han på at den jødiske staten må være «herre over sin egen skjebne».

Bak lukkede dører i Det ovale kontor bekreftet Netanyahu at det ennå ikke er tatt noen beslutning om et angrep på de iranske atominstallasjonene.

Senere mandag påpekte Netanyahu i et møte med den jødiske lobbyorganisasjonen Aipac at det ikke er noen tegn til at diplomati og sanksjoner har hatt noen virkning i Iran. (NTB)