Netanyahu innrømmer nederlag i primærvalg

Israels utenriksminister Benjamin Netanyahu erkjente i kveld at han var beseiret av statsminister Ariel Sharon i dagens primærvalg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

.

Ifølge de første valgdagsmålingene på TV-stasjonen Channel One fikk Sharon 61 prosent av Likud-velgernes stemmer mot 37 prosent for Netanyahu som Likuds leder og statsministerkandidat.

Netanyahu sa til tilhengere i Tel Aviv at han nå vil jobbe sammen med Sharon for å vinne valget i januar.

- For noen minutter siden ringte jeg statsminister Ariel Sharon og gratulerte han med å være valgt som Likud-leder og statsministerkandidat, sa Sharon.

En annen TV-kanal kom til at 58 prosent stemte på Sharon og 40,5 prosent på Netanyahu, som i dag er israelsk utenriksminister.

Tidligere ble det meldt at frammøtet blant Likuds 305.000 medlemmer ble mindre enn vanlig på grunn av det palestinske angrepet mot et Likud-kontor i Nord-Israel, der minst seks velgere ble drept.

En seier ved primærvalget blir Sharons første skritt på veien mot å beholde statsministerposten. Likud ventes å vinne valget 28. januar.

Sverger hevn

Sharon benyttet sin seierstale til å sverge hevn etter torsdagens terroraksjoner i Kenya og Nord-Israel, som kostet 21 mennesker livet, ni av dem israelere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer