Netanyahu kan bli ny utenriksminister

Tidligere statsminister Benjamin Netanyahu ble i dag tilbudt jobben som utenriksminister i Ariel Sharons nye regjering i Israel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De to regnes som bitre politiske rivaler i Likud-partiet, men Sharon satte likevel fram tilbudet på et møte mellom de to fredag kveld, ifølge en israelsk diplomat.

Sharon signaliserte tidligere på dagen at den nye israelske regjeringen hans ikke skal sette i verk aksjoner som kan skape problemer for USAs planer om en eventuell krig mot Irak.

Sharon skal ha formelle samtaler med mulige samarbeidspartnere på høyresiden søndag, etter at arbeiderpartiet trakk seg fra regjeringen tidligere i uken.

Blant småpartiene på høyresiden er det ultranasjonalistiske grupper som krever at det brukes hardere militære midler for å knuse det to år gamle palestinske opprøret.

Statsråd David Naveh, som er medlem av Sharons Likud-parti, sa fredag at den nye regjeringen vil respektere president George W. Bushs ønske om at Israel modererer seg for å ikke ødelegge for arabisk og muslimsk støtte til et angrep mot Irak. Målet med et slikt angrep er å styrte president Saddam Hussein.

- Jeg tror alt i alt at denne typen regjering kan oppfylle disse kravene, sa Naveh til den israelske militærradioen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer