VANSKELIG SAMARBEID: Benjamin Netanyahu sliter med å danne en samlingsregjering. Nå vil han be presidenten om mer tid til å skape enighet mellom Israels partier. Foto: Scanpix/AP
VANSKELIG SAMARBEID: Benjamin Netanyahu sliter med å danne en samlingsregjering. Nå vil han be presidenten om mer tid til å skape enighet mellom Israels partier. Foto: Scanpix/APVis mer

Netanyahu må be om ekstra tid

Klarer ikke å danne regjering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israels påtroppende statsminister Benjamin Netanyahu må be om lov til å forlenge regjeringsforhandlingene, ifølge israelske medier.

Lederen for det høyreorienterte Likud-partiet vil be president Shimon Peres om ytterligere to uker til forhandlinger. Fristen utløper egentlig 28 dager etter valget, det vil si ved midnatt natt til mandag.

Netanyahu har foreløpig ikke klart å snekre sammen en koalisjon av seks høyreorienterte og høyreekstreme partier som er svært positivt innstilt til bosetterne på den okkuperte, palestinske Vestbredden.

Forsvarsminister Ehud Barak har presset på for at det israelske arbeiderpartiet skal delta i Netanyahus koalisjon og dermed sikre at han selv kan fortsette som forsvarsminister. Et partimøte skal avgjøre spørsmålet tirsdag neste uke, og det er sterk motstand mot forslaget i partiet som trues av ytterligere splittelse.

(NTB)