Netanyahu med Iran-utspill ved Klagemuren

Mener de truer Israel.

TALTE: En atomavtale mellom Iran og omverdenen kan true Israels eksistens, hevdet statsminister Benjamin Netanyahu under en symboltung markering ved Klagemuren i Jerusalem lørdag.. Foto: EPA/MARC SELLEM / POOL
TALTE: En atomavtale mellom Iran og omverdenen kan true Israels eksistens, hevdet statsminister Benjamin Netanyahu under en symboltung markering ved Klagemuren i Jerusalem lørdag.. Foto: EPA/MARC SELLEM / POOL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En atomavtale mellom Iran og omverdenen kan true Israels eksistens, hevdet statsminister Benjamin Netanyahu under en symboltung markering ved Klagemuren i Jerusalem lørdag.

- Stilt overfor en slik avtale, må vi slutte krefter og forklare hvilke farer den utgjør for Israel, for regionen og for hele verden, var Netanyahus budskap.

Neste uke setter den israelske statsministeren seg på flyet til Washington på invitasjon fra Republikanerne, for å gjenta sin kritikk av de USA-ledede atomforhandlingene med Iran under en tale i Kongressen.

Netanyahu er ingen spesielt religiøs mann, og da han lørdag iførte seg svart kippa på hodet og la begge hendene på Klagemuren, var det åpenbart for å samle politisk støtte, både til sin omstridte USA-reise og til valget i Israel om to uker.

Netanyahu har kommet under sterk kritikk fra Obama-administrasjonen, som blant annet anklager ham for bevisst å svartmale Iran-forhandlingene.

Også på hjemmebane har kritikken vært uvanlig krass, og sist ut er tidligere Mossad-sjef Meir Dagan som mener at Netanyahu med sin konfrontasjonslinje overfor USA har forårsaket stor strategisk skade for Israel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.