INNSPURT: Svære plakater av Benjamin Netanyahu pryder mang en vegg i Israel nå foran valget. Foreløpig har han en solid ledelse. TARA TODRAS-WHITEHILL/AP/SCANPIX
INNSPURT: Svære plakater av Benjamin Netanyahu pryder mang en vegg i Israel nå foran valget. Foreløpig har han en solid ledelse. TARA TODRAS-WHITEHILL/AP/SCANPIXVis mer

Netanyahu med solid ledelse foran valget

Går mot Likud-seier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Likud-leder og tidligere statsminister Benjamin Netanyahu leder fortsatt med god margin på meningsmålingene, halvannen uke før valget i Israel.

Israelerne skal velge ny nasjonalforsamling 10. februar, etter at det ble skrevet ut nyvalg da Kadima-leder Tzipi Livni ikke klarte å danne ny regjering i oktober i fjor.

En fersk meningsmåling som ble offentliggjort i avisa Maariv fredag, viser at Likud-partiet til Netanyahu, som nå har tolv plasser i Knesset, ville fått 28 av de i alt 120 setene i den israelske nasjonalforsamlingen dersom det var valg i dag. Sammen med andre partier ville høyreblokken fått et flertall på 65 mandater.

Regjeringspartiet Kadima, som i dag har 28 mandater, ligger an til å miste fem, ifølge målingen. Arbeiderpartiet, som ledes av forsvarsminister Ehud Barak får 17 mandater, ifølge målingen.

(NTB)