Netanyahu med store planer for Vestbredden

Jerusalem (NTB-AP): Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier han vil vurdere en stans i boligbyggingen på Vestbredden. Samtidig har regjeringen planer om å bruke over to milliarder kroner på de samme bosettingene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De planlagte bevilgningene er lagt inn i budsjettet for neste år, og de er ennå ikke blitt godkjent av nasjonalforsamlingen. Ifølge folkebevegelsen Fred nå har Netanyahu og hans regjering øremerket en milliard shekel (vel 2,1 milliarder kroner) til de omstridte bosettingene på 1998-budsjettet.

Lovte å ta pause

Da USAs utenriksminister Madeleine Albright besøkte Midtøsten for kort tid siden, lovte Netanyahu å vurdere en pause i utbyggingen av jødiske bosettinger i områder palestinerne gjør krav på.

Mossi Raz i Fred nå-bevegelsen betegnet tirsdag Netanyahus løfte som en stor svindel.

Demonstrasjoner

På Vestbredden var det mindre demonstrasjoner i dag, der både palestinere og israelere protesterte mot å utvide den største av de jødiske bosettingene, Maale Adumim.

Utbyggingen av denne byen vil bidra til at de jødiske bosettingene rundt Jerusalem vil omringe og isolere Øst-Jerusalem, som palestinerne gjør krav på som hovedstad i en fremtidig statsdannelse.

NTB