Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Netanyahu nekter for at sønnen er kjæreste med norsk kvinne

Er bare venner, ifølge Statsministerens kontor.

HARDT PRESSET:  Sist helg kom det ut at Israels statsminister, Benjamin Netanyahu (t.v), skal ha sagt til Erna Solberg at hans sønn, Yair Netanyahu (t.h), har en norsk kjæreste. Men ifølge den israelske avisa Ha'aretz, benekter statsministerens kontor nå forholdet. Arkivfoto: Uriel Sinai / Ap / Scanpix
HARDT PRESSET: Sist helg kom det ut at Israels statsminister, Benjamin Netanyahu (t.v), skal ha sagt til Erna Solberg at hans sønn, Yair Netanyahu (t.h), har en norsk kjæreste. Men ifølge den israelske avisa Ha'aretz, benekter statsministerens kontor nå forholdet. Arkivfoto: Uriel Sinai / Ap / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I helga kom det fram at sønnen til Israels statsminister, Yair Netanyahu, var kjæreste med en norsk kvinne, den 25-årige Sandra Leikanger. Forholdet skapte diskusjon i Israel, og Benjamin Netanyahu har tydelig kjent presset stort.

Nå nekter statsministeren for at hans sønn har et forhold til den ikke-jødiske norske kvinnen, melder israelske Ha'aretz.

- Spytter på grav Fra den israelske Statsministerens kontor benektes nå rapportene om at Netanyahu skal ha fortalt Erna Solberg at hans sønn var kjæreste med en norsk kvinne, skriver Ha'aretz:

- Hvis noe slikt var sant, ville Netanyahu og kona Sara ha opplevd «stor hjertesorg», sier lederen Aryeh Deri, i det ultraortodokse partiet Shas til radiokanalen Kol Barama.

Netanyahu sjøl har ikke sagt noe offentlig i Israel når det gjelder sønnens privatliv. Ei heller til Hagai Ben Artzi, onkelen til Yair, som ville vært svært kritisk til et eventuelt forhold mellom nevøen og den norske kvinnen:

- Hvis du ikke bryter forholdet, spytter du på grava til dine besteforeldre, skal han ha sagt ifølge El Pais.

Ben Artzi går til og med til Det Gamle Testamentet for å refse Yair: «Finnes det virkelig ikke blant døtrene til ditt folk noen passende, når du går på leiting blant filisterne?» spør han.

Vil skape debatt Hvis det skal vise seg at Leikanger og Netanyahu-sønnen er kjærester, må de begge forvente å bli gjenstand for enorm oppmerksomhet - og kritikk.

En rekke politikere på den israelske høyresida har gått ut og sagt at Netanyahu som israelsk statsminister ikke bør tillate hans sønn å være kjæreste med en ikke-jødisk kvinne.

- Jeg prøver å unngå personlig kritikk, men, himmelen forby, hvis dette er sant, er dette ikke en personlig sak - det er et symbol på det jødiske folket, sier Deri videre.

Hele Norges coronakart