Netanyahu og Abbas med felles uttalelse

Begge parter forplikter seg til å arbeide for fred.

I MØTE: Palestinernes president Mahmoud Abbas sammen med den israelske utsendingen Yitzhak Molcho (t.v.). Nå har Abbas og Israels statsminister kommet med en felles uttalelse. Foto: EPA/NTB Scanpix
I MØTE: Palestinernes president Mahmoud Abbas sammen med den israelske utsendingen Yitzhak Molcho (t.v.). Nå har Abbas og Israels statsminister kommet med en felles uttalelse. Foto: EPA/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Uttalelsen ble offentliggjort etter at Israels statsminister Benjamin Netanyahu svarte på et brev som den palestinske presidenten Mahmoud Abbas sendte ham i forrige måned.

- Israel og de palestinske selvstyremyndighetene har forpliktet seg til å oppnå fred, og partene håper at utvekslingen av brev mellom president Abbas og statsminister Netanyahu vil bidra ytterligere til dette målet, heter det i uttalelsen.

I brevet som Abbas sendte i april, ber ha Israel slutte byggingen av bosetninger på den okkuperte Vestbredden. Han anklaget også Israel for ikke å vise noe engasjement for fredsprosessen. Lørdag sendte Netanyahu et svar som ble gitt til Abbas av sendebudet Issac Molcho i Ramallah på Vestbredden.

Det er ikke offentliggjort detaljer fra Netanyahus brev, men israelske tjenestemenn sa i forrige uke at de ikke venter at han vil akseptere palestinernes krav om å stanse byggevirksomheten på Vestbredden før palestinerne er villige til å innlede nye samtaler.

Abbas har avvist Netanyahus krav om at samtaler bør innledes uten at det stilles betingelser på forhånd, mens Abbas setter som krav at byggevirksomheten innstilles før det er aktuelt med en ny dialog.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer