Netanyahu og Arafat i møte med USAs utenriksminister

USAs utenriksminister Madeleine Albright var til stede da Israels statsminister Benjamin Netanyahu og palestinernes president Yasser Arafat søndag hadde sitt første direkte møte om fredsprosessen i Midtøsten på nesten et år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den israelske forhandleren Danny Naveh avviste imidlertid alle spekulasjoner om noe snarlig gjennombrudd. Vi har kontakt, men det er ikke trukket noen konklusjoner, sa Naveh til israelsk radio.

Albright hadde først samtaler med president Yasser Arafat i tre timer søndag kveld, deretter med statsminister Benjamin Netanyahu i rundt to timer, opplyste USAs FN-ambassadør. Det har foregått et intenst diplomati i New York før kontakten mellom partene ble gjenopprettet.

Det er muligheter for at president Bill Clinton møter Netanyahu og Arafat i Det hvite hus. Albright holdt muligheten åpen da hun poserte for fotografene sammen med de to lederne.

Fredsprosessen har vært fastlåst i halvannet år, og det har ikke funnet sted et tilsvarende møte med Netanyahu og Arafat siden oktober i fjor.

NTB