DANNER REGJERING: Påtroppende statsminister Bejamin Netanyahu (høyrse) og arbeiderpartileder Ehud Barak håndhiilser før et møte i Tel Aviv 1. mars i år. I dag danner de trolig regjering sammen. Foto: AFP/DAVID FURST/SCANPIX
DANNER REGJERING: Påtroppende statsminister Bejamin Netanyahu (høyrse) og arbeiderpartileder Ehud Barak håndhiilser før et møte i Tel Aviv 1. mars i år. I dag danner de trolig regjering sammen. Foto: AFP/DAVID FURST/SCANPIXVis mer

Netanyahu og Barak enige om regjeringssamarbeid

Skal danne fredsplan i Midtøsten sammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyrelederen Benjamin Netanyahu og arbeiderpartileder Ehud Barak er enige om regjeringssamarbeid, melder israelsk radio, melder NTB.

Ifølge Haaretz.com forhandlet partene til siste slutt i natt. Det israelske arbeiderpartiet er dypt splittet i spørsmålet om regjeringsdeltakelse, og partiets sentralkomité skal ta endelig stilling til regjeringssamarbeidet senere i dag.

Flere av partiets Knesset-representanter anklager Barak for å ha forhandlet uten fullmakt og anklager partilederen for å være udemokratisk, skriver NTB.

Benjamin Netanyahu er påtroppende statsminister i Israel. Ifølge Haaretz skal klausulene i en kommende samarbeidsavtale være å formulere en plan for fred og samarbeid i Midtøsten, fortsettelse av fredsforhandlinger og de vil binde seg til allerede eksisterende fredsavtaler.

Db.no kommer med mer.