Netanyahu og Vollebæk vil ikke røpe detaljer

Både Israels statsminister Benjamin Netanyahu og utenriksminister Knut Vollebæk holdt kortene tett til brystet etter sine samtaler i Oslo i helgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvis de to har pønsket ut noen løsninger for den fastkjørte fredsprosessen i Midtøsten, kom det ikke fram på en pressekonferanse lørdag kveld. Ingen av dem ville røpe detaljer fra samtalene, men var enige om at Norge fortsatt har en rolle å spille som tilrettelegger.

Kjærkommen fridag<

Netanyahu takket sitt norske vertskap for at han i dag fikk en kjærkommen fridag. Besøket i Norge omfattet blant annet kanefart og en spasertur i særdeles praktfullt vintervær i Holmkenkollåsen, der han bodde.

Harmonien både på hotellet og i forholdet mellom Norge og Israel står i sterk kontrast til palestinernes oppfatning av hverdagen i Midtøsten.

Palestinernes president Yasser Arafat sa ved åpningen av den årlige sesjonen i den palestinske nasjonalforsamlingen lørdag at fredsprosessen ikke bare har stanset, men at den er blitt reversert.<

Uenig

- Jeg avslører ingen hemmeligheter når jeg sier at fredsprosessen befinner seg på randen av stupet, sa den palestinske lederen.

Netanyahu er uenig:

- Det er ikke særlig nyttig å snakke om død eller reversering. Hvis vi ville ødelegge prosessen, har vi hatt mange anledninger til å gjøre det, hver gang bombene har eksplodert, påpekte han.

Den israelske statsministeren mente helgebesøket i Oslo var et bevis på at Israel vil respektere Oslo-avtalen og bringe fredsprosessen videre.

Netanyahu og hans kone Sara tilbrakte deler av dagen på hotellverandaen i nydelig mars-sol, og de spaserte i området rundt Holmenkollen. I kveld var det sledetur til Frognerseteren og middag med utenriksminister Vollebæk.

I morgen formiddag skal Netanyahu møte representanter for det mosaiske trossamfunn i Norge før han reiser videre til Storbritannia.

HEMMELIGE: Benjamin Netanyhau og Knut Vollebæk er sparsommelige med detaljene rundt helgens møter.