Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Netanyahu overlevde mistillitsforslag

JERUSALEM (NTB-Reuters): Den israelske nasjonalforsamlingen Knesset avviste i dag et mistillitsforslag mot statsminister Benjamin Netanyahus regjering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

54 representanter stemte mot og like mange for, mens to unnlot å stemme. Det kreves 61 stemmer for et mistillitsforslag hvis det skal bli vedtatt i nasjonalforsamlingen som har 120 medlemmer.

Dagens avstemning var den første prøven på Netanyahus støtte i nasjonalforsamlingen siden utenriksminister David Levy forlot regjeringen.

Resultatet var ikke uventet. Politikere både i og utenfor regjeringen hadde spådd nederlag for dem som ville felle regjeringskoalisjonen, som ledes av det høyre-orienterte Likud-partiet.

I en bitter debatt anklaget opposisjonen regjeringen for den stigende arbeidsløsheten og snegletempo i fredsforhandlingene med palestinerne.

David Levy, som tilhører Gesher-partiet, forlot regjeringen i forrige uke, med mange av de samme argumentene. Han anklaget Netanyahu for verken å gjøre nok for arbeiderklassen i Israel, eller for å oppnå fred med palestinerne.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!