Valg i Israel

- Netanyahu-seieren er veldig farlig for Israel

I over to tiår har Benjamin Netanyahu arbeidet for å ødelegge mulighetene for en palestinsk stat. Valgseieren gir ham enda større fullmakter.

ELSKET OG HATET: Den israelske valgkampen blir omtalt som den «styggeste og mest skitne valgkampen» i historien. Til tross for at Benjamin Netanyahu var den som slengte mest med leppa, fikk han fornyet tillit. Netanyahu kan nå bli Israels lengstsittende statsminister. Her sammen med kona Sara etter Pat valgseieren så ut til å bli klar, tirsdag kveld. Foto: Thomas Coex / Afp / Scanpix
ELSKET OG HATET: Den israelske valgkampen blir omtalt som den «styggeste og mest skitne valgkampen» i historien. Til tross for at Benjamin Netanyahu var den som slengte mest med leppa, fikk han fornyet tillit. Netanyahu kan nå bli Israels lengstsittende statsminister. Her sammen med kona Sara etter Pat valgseieren så ut til å bli klar, tirsdag kveld. Foto: Thomas Coex / Afp / ScanpixVis mer

Mens israelske nettaviser var dekket av smilende seiersbilder av Benjamin Netanyahu og hans korrupsjonssiktede kone Sara i går, diskuterte de ansatte i den israelske fredsorganisasjonen Peace Now hvordan å unngå følgende scenario:

- Netanyahu annekterer de okkuperte palestinske selvstyre områdene. Som takk lar hans koalisjonspartere (bosettere med flere, journ.anm)) Netanyahu endre lovverket for å skaffe seg immunitet. Slik kan han unngå å bli stilt til retten for korrupsjonsanlagene, sier Shaked Morag, leder for Peace Now.

Tror ikke på fred

De ansatte i Peace Now forbereder seg nå på en massiv informasjonskampanje.

- Det som skjer nå er veldig farlig. Netanyahu lar de ekstreme religiøse og høyrepartiene få lede an i en ekstremt farlig politikk. Å innlemme Vestbredden i Israel vil ødelegge Israel som en demokratisk og jødisk stat, sier hun.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Tilgang til hele papiravisa og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisbelønte reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

6 MÅNEDER*

Påskekupp

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449,-/6mnd) når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

Prøveperiode*

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 1 kr per måned. 0,03 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/mnd) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (449kr/6måneder) (99kr/mnd).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.