Netanyahu støtter palestinsk stat uten hær

Svarer Obama i kveld - vil ha «naturlig vekst» på okkuperte områder.

- JA TIL PALESTINA UTEN VÅPEN:  Israels statsminister Benjamin Netanyahu  på talerstolen i Begin-Sadat senteret ved Bar Llan-universitet i kveld. Foto: BAZ RATNER/EPA/SCANPIX.
- JA TIL PALESTINA UTEN VÅPEN: Israels statsminister Benjamin Netanyahu på talerstolen i Begin-Sadat senteret ved Bar Llan-universitet i kveld. Foto: BAZ RATNER/EPA/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||

Israels statsminister Benjamin Netanyahu vil støtte opprettelsen av en palestinsk stat, på betingelse av at den er demilitarisert og at palestinerne anerkjenner Israel som en suveren stat med Jerusalem som hovedstad.

- Jeg er klar til å møte arabiske ledere nårsomhelst og hvorsomhelst, sa Netanyahu og la til at han like gjerne drar til Damaskus, Riyadh som Beirut for å forhandle fram et fredsløsning for Midtøsten.

Netanyaha kom med sin betingede tostatsløsning i en utenrikspolitisk tale på Bar Llan-universitetet i Tel Aviv i kveld - av ledende kommentatorer sett på som et svar til kravet fra USAs president Barack Obama om at israelerne må akseptere en selvstendig palestinsk stat.

Talen har skapt stor oppmerksomhet i israelske medier i kveld etter at en ikke navngitt medarbeider i Netanyahus stab varslet overfor nyhetsbyrået Reuters tidligere i kveld om hvilke utspill statsministeren ville komme med.

Talen blir referert fra minutt til minutt i nettutgaven til avisa Haaretz.

- Følger Obama

Netanyahu sier han vil følge president Obamas ideer for fred i regionen. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer