Netanyahu tror på fremskritt

Benjamin Netanyahu tror på konkrete fremskritt for fredsprosessen i forbindelse med hans Norges-besøk i helgen. Han er svært spent på møtet med utenriksminister Knut Vollebæk i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Benjamin Netanyahu tror møtet med utenriksminister Knut Vollebæk vil gi konkrete resultater for fredsprosessen. Det sa Netanyahu til NTB etter at han hadde gått tur i skiløypene ved Holmenkollen - hånd i hånd med kona Sara.

Rammen rundt den israelske statsministerens besøk i Norge kunne ikke vært bedre. Vintersolen skinte, nysnøen lå på grantrærne og temperaturen var behagelig. Derfor var det ikke så merkelig at Benjamin Netanyahu og kona Sara forlot tilholdsstedet på Holmenkollen Park Hotel Rica i Oslo et par timer for å oppleve den norske naturen. Etter spaserturen i skiløypene rundt skianlegget virket statsministeren glad og opplagt til kveldens møte med utenriksminister Knut Vollebæk.

- Jeg gleder meg alltid til å møte Vollebæk, fortalte Netanyahu til NTB.

- Tror du dere vil komme frem til noe konkret i forbindelse med fredsprosessen?

- Vi håper å finne frem til noe konkret sammen, sa Netanyahu.

Også fru Sara så ut til å storkose seg, selv om paret måtte slepe med seg en flokk på et 30-talls sikkerhetsvakter og politifolk fra Norge og Israel.

- Wonderful. Dette er et vakkert land, sa Sara entusiastisk til NTB, før hun forsvant inn i den eldste delen av hotellet, som ble bygget i 1896 i dragestil.

Slappet av

Spaserturen startet med et besøk i Skimuseet under Holmenkollbakken. Storøyde turister ble skjøvet forsiktig tilbake av politifolk med maskingevær, slik at det store følget kunne komme inn.

- I dag skal jeg slappe av med kona, sa Netanyahu, som la til at de hadde hatt en nydelig middag sammen med statsminister Kjell Magne Bondevik fredag kveld.

Inne på museet fikk paret omvisning av assisterende generalsekretær Rolf Nyhus i Skiforeningen og konservator Karin Berg. De fikk hver sin lille holmenkollski festet til sine grønne fritidsjakker. Nyhus var begeistret over besøket, og fortalte mer enn gjerne om Holmenkollen kapell og statuen av Kong Olav på ski, som paret fikk se etterpå.

- Netanyahu var en veldig hyggelig kar, sier Nyhus, som fikk en lang hilsen fra statsministeren i sin gjesteprotokoll.

Som et nyforelsket par, hånd i hånd, gikk Benjamin og Sara tur i skiløypa. På en liten fjellknaus satt de tett sammen og så ut over Oslo mellom grantrærne og skiløpere som staket seg uanfektet forbi.

Stanset familie

Sara og Benjamin stanset Leif Ims (32) og datteren Julie (4) som var ute og gikk på ski.

- Kona var mest interessert i skigåingen og den lille, og statsministerparet håpet at deres barn også skal bli flinke til å gå på ski, forteller Ims til NTB.

Tilbake på hotellet satte statsministerparet seg på en av balkongene, mens hotellfolkene innenfor gikk på tå hev.

- Dette er klart en utfordring for oss. Begge er veldig hyggelige, blide og vennlige og var begeistret over vinterværet da de kom hit fredag, sier administrerende direktør Carl Johan Hustad ved Holmenkollen Park Hotel Rica.

Sikkerhetsopplegget er mye strengere enn ellers når statsledere besøker Norge. Israelske sikkerhetsvakter vokter sin leder steg for steg på rundturen i Europa.