Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Israel og Iran:

Netanyahu truer med å angripe «den farlige iranske tigeren»

- Et lattelig tegneserie-sirkus for å hindre krise på hjemmebane, svarer Irans utenriksminister Mohammed Javad Zarif.

BESKJED TIL TEHERAN-TYRANNENE: Israels statsminister Benjamin Netanyahu er kjent for sine krasse utfall, og i dag er et det han kaller «Teheran-tyrannene», altså Iran-regimet, som blir skjelt ut. Metallbiten i hånda mener Netanyahu kommer fra en iransk drone, noe iranerne benekter. Foto: Lennart Preiss / AFP / NTB Scanpix
BESKJED TIL TEHERAN-TYRANNENE: Israels statsminister Benjamin Netanyahu er kjent for sine krasse utfall, og i dag er et det han kaller «Teheran-tyrannene», altså Iran-regimet, som blir skjelt ut. Metallbiten i hånda mener Netanyahu kommer fra en iransk drone, noe iranerne benekter. Foto: Lennart Preiss / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En rekke verdensledere har i helga vært samlet i München for å diskutere verdens sikkerhet. Der gikk de to erkefiendene, Israel og Iran, verbalt til angrep på hverandre.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu starter ballet, med en svært tabloid tale hvor han sammenlignet dagens Iran med Hitlers nazi-regime, sa at Iran er «den største verdenstrusselen» - og en «farlig iransk tiger» som «fortsetter å tråkke over røde grenser».

- Seint, men ikke for seint

Så dro den israelsk statsministeren opp en metallbit, som han sier er fra en iransk drone som Israel skjøt ned i forrige uke.

- Kjenner du denne igjen? Det burde du, for den er deres. Ikke test oss, sa Netanyahu, med klar beskjed til iranerne, før han avslutter:

«Det er seint, men ikke for seint. Vi kan stoppe dette farlige regimet, og først da vil vi oppleve fred», var beskjeden fra Netanyahu til sikkerhetskonferanse-deltakerne.

- Sirkus

IKKE IMPONERT: Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif lot seg ikke imponere av talen til Israels statsminister i dag. Foto: Sven Hoppe / AP / NTB Scanpix
IKKE IMPONERT: Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif lot seg ikke imponere av talen til Israels statsminister i dag. Foto: Sven Hoppe / AP / NTB Scanpix Vis mer

Irans utenriksminister, Mohammed Javad Zarif, kalte talen til Netanyahu for et «tegneserie-sirkus», som ikke fortjente å bli kommentert.

Han sa videre at noen på konferansen «er nødt til å bruke tegneserier for å rettferdiggjøre strategiske tabber eller for å unngå hjemlige kriser», ifølge den israelske avisa Ha'aretz.

Zarif viste antakelig her til de stadig flere korrupsjons-anklagene som Netanyahu sliter med på hjemmebane.

Iranske myndigheter benekter at metallbiten som Netanyahu viste fram fra scenen tilhørte Iran.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!