Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Netanyahu vil ha nyvalg i Israel

Uenigheter i regjeringen.

VIL HA NYVALG: Israels statsminister Benjamin Netanyahu oppløser nasjonalforsamlingen og vil ha nyvalg. Foto: REUTERS / Baz Ratner / NTB scanpix
VIL HA NYVALG: Israels statsminister Benjamin Netanyahu oppløser nasjonalforsamlingen og vil ha nyvalg. Foto: REUTERS / Baz Ratner / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israels statsminister Benjamin Netanyahu oppløser nasjonalforsamlingen og vil ha nyvalg som følge av uenighet innad i regjeringen, melder Reuters.

Ifølge nyhetsbyrået vil Netanyahu også avskjedige finansminister Yair Lapid og justisminister Tzipi Livni.

Den israelske regjeringen er splittet i flere saker, blant annet når det gjelder utformingen av statsbudsjettet for 2015.

Ifølge regjeringskilder drøftet Netanyahu, som representerer partiet Likud, mandag og tirsdag situasjonen med lederne for de tre andre regjeringspartiene.

- Om han konkluderer med at han kan styre Israel slik han ønsker med den nåværende regjeringen, vil han fortsette. Hvis ikke vil han returnere mandatet til velgerne, fordi det er hans ansvar, sa rådgiver Nir Hefetz til den israelske hærens radio mandag.

Et annet betent spørsmål internt i den israelske regjeringen er forslaget om å definere Israel som en jødisk nasjonalstat. Kritikerne av forslaget mener det vil være diskriminerende mot den arabiske befolkningen i landet. (©NTB)

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling