Netanyahu vil knuse Arafat

BERLIN (Dagbladet): Den tidligere israelske statsministeren Benjamin Netanyahu (52) går inn for å behandle palestinere og enkelte arabiske regimer som amerikanerne og de allierte gjorde med tyskerne og japanerne i 1945, nemlig først knuse dem militært, for deretter å påtvinge dem demokratiske strukturer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Slik må det gjøres også i dagens arabiske verden, sier Likud-politikeren som vil utfordre Ariel Sharon ved neste valg i Israel. Netanyahu bruker parallellen til 2. verdenskrig i gårsdagens intervju med avisa Der Tagesspiegel i Berlin.

- Den sluttet med en militær seier for de allierte. Seierherrene innsatte en ny regjering og beskar Tysklands suverenitet sterkt. Først da forandret det tyske samfunn seg grunnleggende.

Netanyahu mener at Israel må knuse palestinske terrorister og regimer som støtter dem før de skaffer seg atomvåpen.

- Terroristene i Midtøsten vil ikke nøle med å rette sine atomvåpen både mot Israel, New York, Washington, London og Berlin.

Saddam Hussein og andre ledere som støtter palestinske selvmordsaksjoner, må elimineres. Netanyahu sammenlikner Arafat med Hitler:

- Begge står for kompromissløs bruk av vold for å nå sine mål. Arafat praktiserer og dekker terrorvirksomhet. Med en slik leder kan det ikke sluttes fred. Han er palestinernes Saddam Hussein.

Netanyahu benekter at han er imot en palestinsk stat. Men det må være en stat uten hær og uten rett til å inngå militære allianser med andre land, og uten suverenitet over luftrom og vannreserver.