Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

NetCom blir reserveløsning i helsesektoren

Varsel om mulige nye Telenor-problemer gjør at helsesektoren nå sikrer seg mobilabonnement fra NetCom.

TAR GREP: - Etter alle Telenor-problemene som har vært de to siste ukene valgte vi å varsle alle våre fire regionale helseforetak. Det var for å sikre økt oppmerksomhet på mobilnettet, og for å foreslå forebyggende tiltak for å hindre utilgjengelighet i en sårbar sektor, sier departementsråd Anne Kari Lande Hasle. 

Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet
TAR GREP: - Etter alle Telenor-problemene som har vært de to siste ukene valgte vi å varsle alle våre fire regionale helseforetak. Det var for å sikre økt oppmerksomhet på mobilnettet, og for å foreslå forebyggende tiltak for å hindre utilgjengelighet i en sårbar sektor, sier departementsråd Anne Kari Lande Hasle. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag rammet et kraftig lynnedslag mobilnettet i Tønsberg. Telenor oppdaget da symptomer som minnet om feilene som rammet mobilbrukerne 10. og 17. juni. Post- og teletilsynet ble varslet av Telenor fredag ettermiddag.

Tilsynet ga beskjed videre til Samferdselsdepartementet, som igjen varslet regjeringens kriseråd ved Anne Kari Lande Hasle, som er departementsråd i Helse- og omsorgsdepartementet og øverste administrative leder for helsevesenet.

- Etter alle Telenor-problemene som har vært de to siste ukene valgte vi å varsle alle våre fire regionale helseforetak. Det var for å sikre økt oppmerksomhet på mobilnettet, og for å foreslå forebyggende tiltak for å hindre utilgjengelighet i en sårbar sektor, sier Hasle til VG.

Helse Nordmøre og Romsdal er blant regionene skal sikre seg ved å bruke reservetelefoner med NetCom-abonnement til utlån i akuttmottakene.

Dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor sier at mobilnettet i Norge er et av de tryggeste i Europa, men legger til at Telenor ikke er et nødnett. Med 10.000 basestasjoner kan det oppstå feil, sier han.

Telenor har nå inngått en avtale med Post- og teletilsynet som innebærer at Telenor varsler myndighetene ved mistanke om den minste feil.

(NTB)

TRØBBEL: Direktør i Telenor Norge Ingrid R. Lorange med ansvar for drift og utbygging og  dekningsdirektør Bjørn Amundsen. Foto: Morten Holm / Scanpix
TRØBBEL: Direktør i Telenor Norge Ingrid R. Lorange med ansvar for drift og utbygging og dekningsdirektør Bjørn Amundsen. Foto: Morten Holm / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media