PLANLAGTE KUTT: Telia Sonera, Netcoms svenske eier, varslet i begynnelsen av fjoråret at 2 900 stillinger skal bort. 1 300 ansatte i Finland og Sverige har allerede valgt å slutte ved hjelp av ulike ordninger. Bildet viser selskapets konsernsjef Lars Nyberg, under en resultatpresentasjon i fjor. Arkivfoto: SCANPIX
PLANLAGTE KUTT: Telia Sonera, Netcoms svenske eier, varslet i begynnelsen av fjoråret at 2 900 stillinger skal bort. 1 300 ansatte i Finland og Sverige har allerede valgt å slutte ved hjelp av ulike ordninger. Bildet viser selskapets konsernsjef Lars Nyberg, under en resultatpresentasjon i fjor. Arkivfoto: SCANPIXVis mer

Netcom-eiere sier opp 2 900 ansatte

Kuttene berører ikke Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Netcoms svenske eier, Telia Sonera, varsler i dag at flere tusen ansatte i selskapets svenske og danske avdelinger kommer til å miste jobben.

Allerede i februar i fjor gikk tele- og bredbåndsgiganten ut med en melding om at totalt 2 900 personer, to tredeler av disse ansatt i den svenske divisjonen, vil måtte slutte i selskapet i løpet av de neste årene.

I dag ble det klart at 1 200 svenske Telia Sonera-ansatte mister jobben, skriver Expressen.se.

Det gjelder ansatte over hele landet.

Kutter på bredbånd
I en pressemelding peker selskapet på behovet for å holde utgiftene på nivå med sine konkurrenter, for å kunne gjennomføre ytterligere satsinger på mobil- og IP-tjenester.

Mannskapsreduksjonen kommer følgelig i selskapets bredbånds- og fasttelefonisatsing.

1 000 av totalt 5 700 stillinger i bredbåndsvirksomheten skal bort.

Selskapet regner med å spare omkring fem milliarder kroner årlig på tiltakene.

1 300 ansatte i Sverige og Finland har allerede sluttet, som en del av spareplanen.

Rammer ikke Norge
Norges nest største mobiloperatør, Netcom, ble kjøpt opp av svenske Telia Sonera i 2000.

Den norske delen av virksomheten rammes ikke av dagens varslede kutt, ifølge selskapets kommunikasjonssjef, Øyvind Vederhus.

- Dette gjelder bare Sverige og Finland. Ingen mister jobben her, beroliger Vederhus, på telefon med Dagbladet.no.