ORDFØRER: Fabian Stang. Foto : Thomas Haugersveen / Dagbladet
ORDFØRER: Fabian Stang. Foto : Thomas Haugersveen / DagbladetVis mer

NetCom i krangel med Fabian Stang

Vil ha 4G-mast i ordførerens bygård.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mobiloperatøren NetCom er i ferd med å bygge ut 4G-mobilnett til en verdi av 1 milliard kroner. Selskapet må sette opp nye mobilmaster, blant annet på veggen i bygården hvor Stang bor, skriver Dagens Næringsliv.

Stang er styreleder i gården. Han har vært i møter med NetCom om fornyelse av leiekontrakten for mobilantenner. Partene ble ikke enige, og nå truer mobilselskapet med å be Post- og teletilsynet om å ekspropriere bygårdens vegger og tak.

Stang har brukt strålefareargumentet overfor NetCom, men han godtar at NetCom kan få sette opp antennene hvis leien økes fra dagens 35 000 kroner til 100 000 kroner i året.

Et ekspertutvalg presenterte torsdag en rapport som viser at det ikke er grunnlag for å si at stråling fra elektronisk utstyr gir helseskader. Stang understreker at han bare har formidlet beboernes syn på stråling.

NetCom mener Stang kan bidra til å gi Oslo vest dårligere mobildekning ved å nekte ny avtale med selskapet. NetCom håper at partene blir enige før Post- og teletilsynet blir brakt på banen.

(NTB)