Netcom slår svindel-alarm

Med stjålne kredittkortnummer har flere titalls personer i Vestfold skaffet seg gratis tellerskritt hos Netcom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SKIEN (Dagbladet): Det er avslørt bedrageri for over 130000 kroner. Omfanget kan være mye større. Kommunikasjonsdirektør Guri Wormdahl sier at Netcom vil politianmelde bedrageriene, og har sperret store beløp på 21 kontantkortabonnementer.

- Vi mener disse telefonene er knyttet til kredittkortsvindelen. For oss er det selvsagt uetisk å motta stjålne penger, sier hun.

Gullkantet tilbud

En ungdomsgjeng har ved hacking på Internett skaffet tilgang til britiske og amerikanske kredittkort.

- Jeg ble tilbudt å få fylt opp kontantkortet mitt med 10000 kroner mot at jeg bare betalte ett tusen kroner, forteller en person i Horten.

«På byen» har han hørt at svindelen skal dreie seg om flere hundre tusen kroner.

Lager nye rutiner

Våkne kredittkorteiere i USA og England slo alarm. En amerikansk kvinne tok direkte kontakt med Netcom og lurte på hvorfor hun var belastet tusenvis av norske kroner av selskapet.

Direktør Wormdahl sier Netcom umiddelbart satte i gang tiltak for å hindre misbruk av påfylling av kontantkort via nettet.

- Nå godtar vi bare norske kredittkort, og det blir bare anledning til å fylle opp kortet med 3000 kroner og bare på et gsm-nummer på samme kredittkort, sier Wormdahl.

Netcom og kredittkortkundene taper ikke på svindelen, som kortselskapene selv må dekke.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer